Het laatste dagelijkse nieuws in de Newsflash

Intel is van plan midden 2014 met goedkopere variant Bay Trail processor op de markt te komen speciaal voor Android smartphones en tablets. De prijs zou rond de US$ 18 (€ 13) komen. Dat is rond de US$ 14 (€ 10,30) lager dan de huidige generatie Atom CPUs. De concurrerende quad-core processoren gebaseerd op de ARM-architectuur van bijvoorbeeld Qualcomm, Nvidia en MediaTek zijn op dit moment goedkoper maar Intel komt met deze goedversie op hetzelfde niveau.

BlackBerry tekent een geheimhoudingsverklaring (NDA) met Cerberus. Dit is een privé-investeerder die op zoek is naar bedrijven met een probleem. Komt dat even goed uit. Maar niet te vroeg gejuicht, de onderhandelingen zijn nog maar net begonnen. Het aandeel BlackBerry stijgt licht met 0,7%.

Gaat Amazon samenwerken met HTC en komen zij samen met een nieuwe smartphone-lijn op de markt? Het lijkt dat beide partijen op dit moment werken aan maar liefst 3 nieuwe toestellen. Een van de toestellen schijnt een high-end telefoon te worden met maar liefst 4 camera’s en een nieuwe 3D-achtige interface. Ook komt er misschien dan toch eindelijk de Kindle telefoon.

Eindelijk heeft Apple de uitnodigingen verstuurd voor het iPad-event op 22 oktober 2013 in San Francisco. Hier wordt de vijfde generatie iPad aangekondigd, de nieuwe iPad mini retina en het nieuwe computer operating systeem Mavericks. O ja, helaas heeft Telebeeld geen uitnodiging ontvangen maar wij houden je wel op de hoogte. Onderzoek onder iPhone 5S gebruikers in Amerika wijst overigens uit dat maar liefst 46% een nieuwe iPad gaat kopen in de komende 12 maanden.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel