Geen hoge beltarieven tijdens vakantie

Den Haag, 20 juli 2012 - Via een handige dienst kunnen klanten van de Nederlandse prijsvechter 88 mobile sinds kort mobiel bellen in het buitenland tegen zeer aantrekkelijk tarief. Vanuit EU landen en Turkije kan het zelfs voor de prijs die in Nederland zou betalen.

Hoe het werkt
De functie werkt op iedere simkaart van 88 mobile en gaat als volgt: vóór het nummer dat de klant wil bellen, toetst hij de code *125* in, en na het nummer een hekje. Wanneer de klant op 'Bellen' drukt wordt de klant door de centrale van 88 mobile gebeld en automatisch doorverbonden met het gekozen nummer. In veel landen buiten de EU en Turkije werkt de dienst ook en wordt iets extra's gerekend afhankelijk van waar men belt. Voor gedetailleerde informatie over de dienst, tarieven en beschikbare landen is er de website:: www.88mobile.nl 

EU veel te traag
De EU bepaalde onlangs al een maximum van 34 cent per minuut voor bellen vanuit EU-landen. De Nederlandse prijsvechter 88 mobile blijkt echter in staat dit al aan te bieden vanaf 3ct per minuut. En dit is zelfs voor bellen binnen Nederland, uitzonderlijk laag. 

Volgens directeur Marcel Schaareman gaat de EU veel te traag. "Er is technisch bijna geen verschil tussen bellen in Nederland en bellen in een vakantieland. Aanbieders berekenen elkaar kosten voor het afhandelen van gesprekken, die veel lager liggen dan wat de Nederlandse aanbieders hun klanten rekenen. Het is bijna oplichting. De EU ziet dat ook maar het lukt ze niet de tarieven drastisch te verlagen. Daarom nemen we zelf het voortouw"" 

De aanbieder die zich richt op de internationale beller, of zoals ze zelf zegt "de wereldburger" zal het lage tarief vasthouden in juli en augustus. Daarna wordt maandelijks per land de best mogelijke prijs bepaald. "We krijgen enorm veel positieve reacties van nieuwe klanten, vlak voor en tijdens hun vakantie, dus dat maakt de actie nu al een groot succes" aldus Schaareman

88 mobile gebruikt het netwerk van T-Mobile, maar heeft haar eigen simkaarten en beltegoed. Deze zijn verkrijgbaar in de winkels van Kruidvat, GSM-Shop, en de website. Voor zakelijke bellers is er een abonnement voor wereldwijd gebruik.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel