Gartner voorspelt tablet explosie in 2014

Wereldwijd worden er dit jaar ruim 184 miljoen tablets verkocht en dat is een stijging van 42,7 % in vergelijking met 2012, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bureau Gartner. In het vandaag uitgebrachte onderzoek voorspelt Gartner verder dat vooral de zogenaamde 'Ultra Mobile'-markt,  een hybride kruising tussen tablet, PC en telefoon, in 2014 explosief groeit. De groei van mobiele telefoons lijkt daarentegen wat af te vlakken.

In 2014 is het aantal verkochte tablets gestegen naar 263 miljoen stuks. Een enorme groei in vergelijking met 2013. Maar de stijging in het Ultra mobiele segment met 215% is nog vele malen spectaculairder.

Het operating systeem Android profiteert het meeste van deze groei.

De penetratie van de gewone feature telefoons neemt dit jaar en volgend jaar verder af en dat zie je terugkomen in het dalende marktaandeel. Naast Android gaan ook iOS en Windows verder groeien. De rol van BlackBerry lijkt te zijn uitgespeeld.

Zoals altijd wordt de winst voor de gemiddelde telecom-dealer pas in het laatste kwartaal van het jaar gemaakt. Dat is in 2013 niet veel anders. De winkelier doet er verstandig aan met een uitgebalanceerd aanbod van tablets en phablets te komen. Juist in dit segment zit de groei. Vul de hardware keuze aan met de juiste accessoires om zo de grootste kans te hebben om 2013 toch nog succesvol af te sluiten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel