Gaat minder met HTC

HTC, de mobiele telefoon fabrikant uit Taiwan, heeft de verwachte verkoopcijfers van mei gepubliceerd. In totaal werd in deze maand voor net meer dan $ 1 miljard aan mobieltjes verkocht. In heel 2012 komt HTC nu op bijna 4,29 miljard uit.

Lijkt allemaal goed nieuws toch? Meer dan 4 miljoen toestellen verkocht. Niet helemaal helaas als je de rest van het persbericht leest. HTC heeft namelijk op hetzelfde moment ook de verwachting van het tweede kwartaal scherp naar beneden moeten bijstellen.  Volgens het management is de omzet in Q2 nu nog maar ruim $ 3 miljard. Een belangrijke reden hiervoor is dat men veel lager verkoopresultaten in zowel Europa als in Amerika voorziet. Ook worden enkele nieuwe toestel introducties uitgesteld in Amerika door de douane problemen vanwege de patentenstrijd met Apple. Daarnaast neemt het bedrijf een extra reservering op om de voorraden die in het kanaal liggen verder af te schrijven. Volgens hetzelfde bericht zou het hier gaan op een afwaardering van maar liefst $ 86 miljoen. De bruto marge komt hiermee op 27% en de operationele winst op 9%. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nokia en BlackBerry blijft HTC wel zwarte cijfers schrijven.

De constante negatieve berichtgeving heeft de HTC aandelen de laatste maanden geen goed gedaan: en zijn op het laagste punt sinds maanden.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel