Gaat Brightstar 20:20Mobile overnemen?

De ene overname na de andere vindt op dit moment plaats in distributieland. Ingram Micro koopt Brightpoint, Tech Data neemt Brightstar Europe over en nu het bericht dat de verkoop van het Engelse 20:20mobile aan het Amerikaanse Brightstar (dus niet Brightstar Europe) binnen een maand kan worden afgerond.

In juli verkocht Brightstar haar deel in de joint venture Brightstar Europe aan Tech Data. Toen al maakte Brightstar CEO Marcelo Claure bekend dat zij opzoek gingen naar potentiële overnamen kandidaten. En zoveel mogelijkheden zijn er niet meer.

Met de aankoop van 20:20 krijgt Brightstar onmiddellijk toegang tot 13 landen in Europe waaronder het Iberisch schiereiland, Duitsland, Hongarije, Roemenië en tot op zekere hoogte Nederland. Telebeeld meldde al eerder dat de situatie van 20:20Mobile in de Benelux onduidelijk is. Het lijkt dat het magazijn is gesloten en dat de verkoop nu vanuit Duitsland wordt gedaan. Wellicht is dit het begin van een nieuwe start onder Brightstar’s leiding.

De consolidatie lijkt vooral impact te gaan hebben op de twee overgebleven Nederlandse onafhankelijke hardware distributeurs A & C en Copaco. Beide hebben het zwaar. Vooral bij A & C, overigens een Belgisch bedrijf, lijkt het dat daar op korte termijn wordt ingegrepen. Doelstellingen lijken niet gehaald te worden en het huidige management is niet in staat het tij te keren. Copaco heeft hun telecom divisie al eerder in het verkoop gezet. Tot op heden zonder succes.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel