Fors minder telecomretailers failliet gegaan in september

In september zijn er 38% minder retailers failliet gegaan dan in dezelfde maand in 2013, dit blijkt uit cijfers die vandaag zijn bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Toch zijn er nog 55 winkels of winkelketen geweest, die hun deuren hebben moeten sluiten. In totaal zijn er in september 524 bedrijven kopje onder gegaan en dat zijn er 59 meer dan in augustus.

Wel moet hierbij worden opgemerkt dat er in september een extra zittingsdag was in vergelijking tot augustus. Onder de 55 failliete winkels zaten 4 telecom- en elektronicabedrijven. Met 7,27% is het aantal telecombedrijven relatief laag.

In de eerste negen maanden van 2014 zijn er 5.058 bedrijven failliet gegaan. 10,22% van deze bedrijven waren winkeliers. In dezelfde periode in 2013 gingen er in totaal 658 winkels failliet, dit jaar zijn dat er 517 geweest. De dalende trend lijkt zich door te zetten dan dat is natuurlijk bijzonder goed nieuws. Een kanttekeningen: eenmanszaken zijn niet in deze statistieken meegenomen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel