Einde van een distributeur nu miljoenen verlies dreigt voor Tech Data Mobile in de UK?

Nog maar enkele maanden geleden ging de vlag uit bij Tech Data Mobile in Engeland. Na een lange strijd had het een nieuw contract gewonnen. Phones 4U, de tweede grootste retailers van de UK met meer dan 700 winkels, maakte de overstap van 20:20Mobile naar Tech Data. Tech Data ging de logistiek doen voor de winkels en de online business van de retailer.

Phones 4U werd hiermee een van de belangrijkste klanten van Tech D. Naast hun logistieke dienstverlening ging de distributeur ook veel producten aan Phone 4U leveren. Door het faillissement van de winkels is hier een abrupt einde aangekomen.

Het gevolg is dat Tech Data miljoenen moet gaan afschrijven. Daarnaast ligt hun magazijn vol met toestellen die nu van de curator zijn. De afwikkeling gaat nog maanden wellicht jaren duren. Bovendien is het onmogelijk voor Tech Data om zo’n grote nieuwe andere klant binnen te halen. Die zijn er gewoon weg niet meer. Kortom Tech Data UK gaat een moeilijke en sombere tijd tegemoet.

Maar niet alleen Tech Data is slachtoffer. De meeste fabrikanten leverden toestellen op basis van een 60 tot 90 dagen betalingstermijn aan Phones 4U. Voor Samsung, HTC, Sony, Nokia en Huawei hangt ook een miljoenen verlies boven het hoofd. Zo had Samsung een deal met Phone 4U om 15 Samsung winkels te beginnen. Nokia en Sony deden bijna alleen exclusief zaken met Phones 4U en lieten Carphone Warehouse – de grootste Engelse telecomretailer – links liggen. Dit blijkt nu een foute keuze te zijn geweest.

Ook Apple wordt geraakt. Veel klanten hadden de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus via Phones 4U besteld. De afhandeling hiervan lijkt nu bijzonder chaotisch te verlopen. 

Maar de grootste verliezer is toch echt Tech Data. Het zou zo maar kunnen dat de distributeur het verlies niet meer te boven komt en haar deuren binnenkort moet gaan sluiten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel