Dit is de reactie van Phone House op de reorganisatie

Nederlands grootste onafhankelijke telecomretailer Phone House zet haar transitie naar omnichannel formule door. Dit maakt het hoofdkantoor van Phone House vandaag bekend. De afgelopen jaren hebben er in het klantgedrag grote veranderingen plaatsgevonden. Phone House heeft hier eerder op ingespeeld door samenwerkingsverbanden aan te gaan met onder andere Media Markt Saturn, Samsung en de Bijenkorf. De transitie wordt nu verder doorgevoerd door een verdergaande integratie van de on- en offline verkoopkanalen binnen de organisatie. Hiertoe zal de samenwerking met online kanaal Typhone worden verdiept en geïntegreerd met als gevolg dat 50 Phone House winkels in Nederland samengevoegd, gesloten of afgestoten worden. Voor klanten van Phone House betekent de omnichannel aanpak dat zij makkelijker en via meer kanalen de Phone House dienstverlening kunnen ervaren en producten kunnen aanschaffen. 

Eric-Jan Doorenbosch, Managing Director Phone House Netherlands licht de uitrol van de strategie toe: "Als grootste retailketen op het gebied van telecomproducten en -diensten hebben we jaren geleden de opkomst van het online kanaal al serieus genomen. Met het doorvoeren van deze stappen wordt de verhouding tussen offline en online winkelen meer in evenwicht gebracht. Dat er hierdoor arbeidsplaatsen komen te vervallen en winkels samengaan of sluiten is hiervan een pijnlijk, maar logisch gevolg. Een duidelijke focus en efficiency is nodig om onze klanten optimaal te bedienen en te voldoen aan de vraag van vandaag. Momenteel worden er nog steeds winkels geopend als onderdeel van de samenwerking met Media Markt en Saturn. Per saldo sluiten er uiteindelijk vijf winkels.”

Online integratie
De verdere online integratie in de organisatie wordt mede versterkt door de verbreding van de functie van Edgar Hofstee, Managing Director van Typhone.nl, als CCO ook onderdeel van de directie van Phone House. Hij wordt naast zijn huidige activiteiten verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Phone House Nederland. Typhone.nl zelf blijft autonoom handelen en wordt vanuit Eindhoven aangestuurd.

Winkelspreiding
Gekoppeld aan de transitie heeft Phone House de huidige winkelspreiding en het rendement van de winkels tegen het licht gehouden. Dit heeft geleid tot het voorgenomen besluit om 50 Phone House winkels in verschillende steden in Nederland samen te voegen, te sluiten of af te stoten. Het gevolg daarvan is dat er ongeveer 200 fulltime arbeidsplaatsen zullen verdwijnen, Twintig procent op het Support Center en tachtig procent in de winkels. Over welke winkels zullen verdwijnen doet Phone House tot nader orde geen uitspraken.

Over Typhone.nl
Typhone.nl is al ruim 12 jaar een van de grootste online telecomshops van Nederland met een compleet aanbod van alle merken mobiele telefoons en abonnementen van alle grote providers. Sinds 2008 is Typhone.nl onderdeel van Phone House Nederland.

Over Phone House
Phone House Nederland is onderdeel van het Britse beursgenoteerde Carphone Warehouse. Carphone Warehouse is al 25 jaar de grootste onafhankelijke retailketen voor mobiele communicatie in Europa.

Op het Europese vaste land opereert Carphone Warehouse onder de naam Phone House. Sinds 1998 is Phone House actief op de Nederlandse markt en levert zij mobiele telefoons van alle merken, alle netwerken, accessoires, tablets en alles-in-een pakketten voor vaste telefonie, vast internet en televisie. Inmiddels heeft Phone House ruim 200 vestigingen in Nederland en shop-in-shops in onder andere Makro, Media Markt, Saturn en De Bijenkorf. Daarnaast exploiteert Phone House de winkels van Samsung en is zij online vertegenwoordigd.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel