Dicota tassen trendy, hip en super kwaliteit

Er zijn veel fabrikanten en leveranciers voor telefoonhoesjes, tablet en notebooktassen.  De gemiddelde computer- telecomretailer, maar ook de consument, ziet door de bomen het bos niet meer. Moet je nu gaan voor prijs, kwaliteit of een optimale combinatie van beide? Om te helpen, test Telebeeld twee tassen van het bekende Zwitserse merk Dicota.

Wij ontvingen twee volstekt verschillende modellen, zowel qua ontwerp als prijs. Een milieuvriendelijk model uit de Reclaim serie, volledig gemaakt van gerecyclede PET flessen en een zeer trendy tas uit Dicota’s nieuwe ‘Code Collection’. Beide tassen kenmerken zich door de mooie afwerking en oog voor detail.

Ons blauwe Reclaim testmodel, die overigens in heel veel kleuren leverbaar is,  heeft allerlei verrassende kleine handige foefjes. Zo zijn de ritssluitingen voorzien van kleine oogjes, zodat je de tas tegen het ongeoorloofd kan beschermen met een hangslotje. Handig? Niet echt natuurlijk, omdat een echte dief gewoon de hele tas meeneemt. Gemakkelijk past een 15” notebook - toch het meest verkochte formaat- in de tas. Beschermd, want de tas is helemaal afgewerkt met een extra dikke beschermlaag en goed vast te zettendoor de met klittenband verstelbare riem. Praktisch is het extra tasje, waarin je een voeding kunt doen. Dubbel gestikte naden, soepel lopende ritssluitingen doen de rest. O ja, en ga je op reis dan kun je de tas eenvoudig op je rolkoffertje vastzetten met de zogenaamde ‘trolley belt’.

De test sling bag is speciaal gemaakt voor Apple 13” notebooks, zoals de Macbook Air en Macbook Pro. Natuurlijk kun je er ook andere 13” ultrabooks in vervoeren. Prettige bijkomstigheid is het voorvakje dat precies groot genoeg is voor je iPad. En natuurlijk prima beschermd. De ‘Code Collection’ tassen zijn in vele trendy kleuren te koop. Ons polyestere gemêleerd lichtgrijze model neemt je op een ontdekkingstocht door de tas en je stuit bop allerlei kleine verrassingen. Half verborgen vakjes in overvloed, prima bescherming voor zowel je computer als tablet, sublieme afwerking en als klap op de vuurpijl de mogelijkheid om de inhoud via een extra ritsluiting met ruim 23% te vergroten.

De Reclaim tas is te koop voor € 29,90 terwijl voor de Code Sling bag € 89,90 moet worden neergeteld. Dealer worden? Neem contact op met Dicota Nederland (www.dicota.nl) of mail john.berendsen@dicota.com. Je kunt ook direct bestellen bij Ingram Micro. Meteen kopen? Surf dan naar www.slimmeproducten.eu.

 

Dicota is al ruim 20 jaar actief op de tassenmarkt. In maart van dit jaar heeft het huidige management een MBO gedaan en zegt nu helemaal voorbereid te zijn op de toekomst. Naast Targus is bijvoorbeeld Casemate een concurrent. Dicota levert niet de goedkoopste tassen en hoesje maar wel altijd prima afgewerkt, mooi design en van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Een goede tassenlijn voor het hogere segment.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel