Definitieve doorbraak dual-core processor

Volgens de gerenommeerde Chinese Digitimes gaat er in de tweede helft van 2012 een ware processor revolutie plaatsvinden. Zij verwachten dat alle instapmodellen Android telefoons een dual-core processor gaan krijgen. De belangrijkste reden hiervoor is dat zowel MediaTek als Qualcomm, beide zijn toonaangevende chip bouwers voor mobiele telefoons, hun ontwerpen dramatisch hebben aangepast. Een dual-core processor is eigenlijk een chip waar twee volledige processoren op zijn aangebracht. In de praktijk dus een supersnel.

Door deze snelle introductie zullen de prijzen van de huidige generatie toestellen enorm onder druk komen te staan. Telebeeld verwacht dan ook dat er na de zomer veel meer Android toestellen op de markt zullen komen die een consumentenprijs van (ver) onder de € 100 zullen hebben. Let op dit zijn voornamelijk single-core toestellen. Tot op heden was dit alleen in Duitsland bij Lidl mogelijk met een low-end Huawei Android toestel en natuurlijk de Wolgang AT-AS28D bij onze eigen Aldi. Wellicht kunnen wij meer stunts verwachten van AT bij Aldi die ons al eerder verrasten met hun kwalitatief hoogwaardige dual sim Wolfgang toestellen. Nu alleen de beschikbaarheid nog verbeteren.

Naast een snelle 1.2 Ghz processor zullen deze instapmodellen ook over een 4,3 inch scherm gaan beschikken en natuurlijk Android 4.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel