Deal or no deal?

Telebeeld bracht al eerder het bericht dat 20:20 Mobile gekocht zou gaan worden door hun Amerikaanse branchegenoot Brightstar. In juli van dit jaar kwam het bericht dat de verkoop op de lange baan was geschoven, omdat de grootste klant van 20:20 Mobile's Spaanse dochter Yoigo, onderdeel van TeliaSonera, in de etalage was gezet. Deal van de tafel.

Of toch niet? Kort na dit bericht gaf TeliaSonera aan dat zij Yoigo, de grootste MVNO in Spanje, toch niet gingen verkopen. Dit zet na verluid, de deur weer open om de onderhandelingen tussen 20:20 en Brightstar op te pakken. Overigens praten de beide partijen al ruim 17 maanden over een mogelijke deal.

20:20 Mobile heeft kantoren in 14 landen en heeft rond de 1.200 werknemers. In 2012 maakte zij een verlies van £ 50 miljoen (€ 59,6 miljoen) bekend. Bijna drie keer zoveel als het jaar daarvoor. 20:20 Mobile aandeelhouders zijn naast verschillende private equity fondsen, Doughty Hanson is de grootste, ook een consortium van banken, waaronder 'the Royal Bank of Schotland'.

Het overnameverhaal blijft opduiken. Brightstar heeft overigens nooit ontkend dat het geïnteresseerd is in 20:20 Mobile. Daarnaast heeft Brightstar ook interesse in een andere Engelse distributeur: DataSelect. Wij verwachten dat er op niet al te lange termijn meer duidelijk over een mogelijke deal komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel