De Mountr autohouder en draadloze oplader: perfectie in ieder detail

Onder het moto ‘mount, charge and Go!’ komt Mountr met een reeksnieuwe autohouders. waarmee smartphones ook draadloos kunnen worden opgeladen. Mountr komt in eerste instantie met car mounts voor de Samsung Galaxy S3, S4, S5 en Note 3. Al snel zullen dan de Apple iPhone 4, 4S, 5, 5S en wellicht ook de 6 volgen.

Mountr heeft oog voor detail en afwerking en over alles lijkt goed te zijn nagedacht. Telebeeld testte al  car mounts, maar geen enkel model komt ook maar in de buurt van de Mountr. De houder met zuignap is oerdegelijk uitgevoerd. Handig is dat de eigenlijke telefoonhouder via een kogelscharnier is verbonden met het onderstel, waardoor je de houder in iedere gewenste positie kunt draaien.

Wij hebben de Mountr getest met een Samsung Note 3. De originele achterkant van Samsung wordt vervangen door een nieuwe ‘rear cover’  van Mountr. Hierin zijn twee connectoren verwerkt, die bij de Samsung Note 3 gebruikt moeten worden om het toestel draadloos te kunnen laden. De achterkant en connectoren zijn van een goede kwaliteit en zijn minstens net zo goed als de oorspronkelijke Samsung achterkant.

Samsung heeft het power management van de Note 3 zo ingesteld, dat het draadloos opladen maar met een beperkt vermogen  kan gebeuren. Dit om oververhitting van de contactpunten tegen te gaan. Hierdoor kan de Note 3 met een vermogen van maximaal 650 mAh worden geladen. Via de USB kan het laadvermogen bijna 1800 mAh zijn.

Telebeeld heeft een kleine test gedaan. Hoeveel langzamer gaat het draadloos opladen van een Samsung Note 3 via de Mountr nu echt? Het resultaat is verrassend. Het laden via USB is zoals verwacht een stuk sneller. Maar het verschil is toch niet zo groot als gedacht. Opladen met de Mountr gaat 18,5% langzamer.

Het laden met de Mountr is met 20% wel een stuk sneller dan het draadloos oplaadsysteem van een ook door ons geteste concurrent.

Bij Apple iPhone merk je geen vertraging bij het laden. De Mountr case inclusief ingebouwde lightning-adapter schuif je om de iPhone heen. Bij het draadloos opladen blijf je dus gebruik maken van de standaard Apple connector en treedt geen vermogensverlies op.

In het midden van de autohouder zit een sterke magneet met twee connectoren. Hier wordt de Note 3, voorzien van de speciale Mountr case, als het ware opgeklikt. En het toestel zit vervolgens muurvast.

Het eerder genoemde oog voor detail geldt ook voor de meegeleverde USB autolader. De lader van Mountr is standaard uitgerust met twee USB-poorten. Erg praktisch omdat je dan naast de Mountr ook nog op hetzelfde moment een andere apparaat kunt laden. En de meegeleverde  USB-kabel is het nieuwste model flat cable. Deze kabel oogt niet alleen mooier omdat hij zo plat is, maar is hierdoor ook een stuk flexibeler.

De zuignap van de robuuste car mount is van gel. Hiermee kun je de houder zelfs op licht oneven oppervlakten bevestigen. Deze zuignap is ook voorzien van een kleefpasta, waardoor de car mount nog vaster komt te zitten. Dit is vooral van belang in landen waar het warmer is dan bij ons. Laat je een traditionele car mount even vol in de zon zitten, dan laat deze gegarandeerd los. Bij de Mountr heb je dit probleem niet. Aan deze extra kleeflaag zit wel een nadeel. Vaak wil je de houder niet op het raam of dashboard laten zitten, als een auto geparkeerd is. Het losmaken van de Mountr kost tijd en kracht. De plaklaag kan een afdruk achterlaten, die wel makkelijk te verwijderen is. Wordt de zuignap vies – de wat plakkerige gel trekt natuurlijk stof en andere deeltjes aan – dan is deze eenvoudig onder de kraan weer schoon te maken.

Een alternatief voor in de auto is de speciale ventilatieroosterhouder, die Mountr ook heeft. Deze houder is uitgerust met hetzelfde van een magneet voorziene draadloze oplaadsysteem als de zuignap. Het aanbrengen van de houder in het ventilatierooster is eenvoudig. Het verwijderen is net zo makkelijk en er is geen gevaar dat je hierbij het rooster beschadigt. Voordeel van dit systeem is dat je de houder schuin kan plaatsen, waardoor je altijd een perfecte inkijkhoek op je smartphone hebt.

Voorlopig zijn de Mountr producten via hun eigen website (www.mountr.com) te koop. De standaard autohouder inclusief draadloos opladen gaat € 39,95 inclusief BTW kosten. De praktische ventilatieroosterhouder is met € 34,95 zelfs nog € 5 goedkoper. Tel daar een Samsung cover van € 19,95 (S3 en S4) of € 24,95 (S5 en Note 3) bij op en je bent voor € 54,90 klaar. En dat is voor zo’n systeem niet duur. iPhone cases komen overigens op € 27,95 (iPhone 4 en 4S) en € 29,95 (iPhone 5 en 5S).

De Mountr laden is met recht het beste systeem dat wij getest hebben. Praktisch, degelijk en met oog voor detail. Een echte aanrader, zonder twijfel.

Door: Pieter Waasdorp

Er zijn 8 reacties op dit bericht:
Almar, hiervoor kun je terecht bij http://mountr.nl/pages/contact .
Zodra wij contactgegevens wordt dit opgelost. Martin de Wolff  |  11:43  |  04-04-2015
Ik heb sinds kort de mountr voor de Iphone 5 in de auto
krijg alleen een melding dat het niet word ondersteund.
en stopt dan ook met opladen Almar  |  09:54  |  20-02-2015
ze hebben wat gevonden hoor voor de iphone 6 http://www.s-charger.nl/draadloos-opladen/accessoires/iphone-6-qi-cover.html Peter  |  16:08  |  19-11-2014
iPhone 6 case is beschikbaar enkele dagen na officiĆ«le lancering. Redactie Telebeeld  |  16:30  |  04-09-2014
Is het al bekend wanneer de iPhone 6 case beschikbaar komt? Zit dagelijks op de weg bij mijn relaties. Ergernis van een lege accu eindelijk voorbij. Gepko de Kruijff  |  09:53  |  04-09-2014
Dat lijkt me een zeer geschikt apparaat voor mij. Ben al een tijdje op zoek naar zo\'n apparaat dat wel blijft zitten en ook snel oplaadt. Kan ik deze in Nederland al ergens kopen? Robert  |  10:18  |  03-09-2014
Paul,

Bedankt voor je reactie. Wij hebben van Mountr gehoord dat de iPhone 6 case (oplossing) enkele dagen na de officiƫle lancering door Apple van deze nieuwe iPhone al onthult gaat worden.

De redactie Redactie Telebeeld  |  07:47  |  03-09-2014
Leuk artikel!
Ik ben zelf ook verslaafd geraakt aan de Mountr mounts. Nu maar hopen dat ze snel met een oplossing voor de iPhone 6 komen... Paul  |  03:25  |  03-09-2014
Reageren op dit artikel