Coolblue is

Het World Startup Report is weer uitgekomen. Dit is Amerikaans onderzoek naar de drie grootste internetbedrijven per land. Er is gekeken naar 50 verschillende landen. In totaal dus 150 bedrijven verspreid over 6 continenten. Wie staat er voor Nederland in de internet ‘hall of fame’?

Allereerst een overzicht van de landen top 10.


Opvallend is dat geen enkel Europees land in dit overzicht voorkomt. Engeland staat pas op nummer 11 en Nederland na België en Oekraïne op plaats 33.

De meeste succesvolle internetbedrijven zit in het communicatie-segment (Google bijvoorbeeld) maar de e-commerce ondernemingen groeien met 23% het hardst.

Maar wie is nu de grootste in Nederland? Volgens dit onderzoek is dat Coolblue. De internet-waarde van het bedrijf wordt geschat op US$ 800 miljoen (€ 592,7 miljoen). Thuisbezorgd.NL – eigendom van TakeAway.com – staat op de tweede plek en wordt gewaardeerd op US$ 544 miljoen (€ 403 miljoen). De Nederlandse top drie wordt afgesloten met Markplaats dat US$ 290 miljoen (€ 215 miljoen) waard zou zijn. Maar waar is toch Bol.com?

Wereldwijd is het grootste internet bedrijf natuurlijk Google met een waarde van US$ 410 miljard (€ 304 miljard) gevolgd door het Chinese Alibaba en Amazon.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel