Coolblue groeit als kool en is niet te stoppen

Coolblue, het bedrijf achter webwinkels als de PDAshop.nl, Smartphoneshop.nl en Tabletcenter.nl, stelt haar groeiverwachting voor 2014 naar boven bij. Eerder ging het bedrijf nog uit van een verwachte omzet van meer dan € 300 miljoen. Cooblue rekent nu op minimaal een omzet van € 350 miljoen. Met dit bericht is Coolblue vandaag naar buiten gekomen. 
De webwinkel realiseerde vorig jaar nog een omzet van rond de € 250 miljoen. Afgelopen 6 maanden groeide Coolblue naar eigen zeggen boven verwachting. De omzet steeg met 55%, in vergelijking met dezelfde periode in 2013. De groei komt volgens Coolblue niet alleen uit nieuw geopende shops, maar ook uit bestaande activiteiten.
Coolblue is een winkelformule in voornamelijk consumentenelektronica, die als handelsmerk heeft dat het voor elke productgroep een aparte webwinkel lanceert - met van elke winkel een .nl en een .be-variant. Het bedrijf hanteert hierbij een nichestrategie. In Mei 2014 had Coolblue in de Benelux 314 gespecialiseerde webshops, alsmede zeven fysieke winkels.
In 1999 werd het bedrijf opgericht door Pieter Zwart (algemeen directeur), Paul de Jong en Bart Kuijpers. Coolblue is actief in Nederland en België. Het bedrijf heeft vijf fysieke winkels in Nederland (Rotterdam,Eindhoven, Groningen, Amsterdam en Utrecht) en twee in België (Antwerpen en Lochristi). Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en naast het distributiecentrum in Capelle aan den IJssel heeft Coolblue in 2013 een nieuw distributiecentrum (13.000 m²) geopend in Tilburg. Zowel in 2012 als 2013 werd Coolblue uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland in de categorie consumentenelektronica tijdens de Thuiswinkel Awards.
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel