Trend in online shoppen: Click & Collect en afleveren bij deBuren groeien hard

13% van alle winkelverkopen gebeurt dit jaar online en 73,1% van de Engelse bevolking komt regelmatig via internet, aldus onderzoek van eMarketer. Een trend in online shoppen is het zogenaamde click & collect. Dus via internet bestellen en dan in een fysieke winkel de bestelde producten ophalen. In Nederland is bijvoorbeeld Coolblue een pionier op dit gebied.

Volgens hetzelfde onderzoek is deze markt dit jaar € 4,15 miljard waard en gaat doorgroeien naar ruim € 8 miljard in 2019. 

Een stijging van maar liefst 82%. 18,5% van de ondervraagden heeft wel gebruik gemaakt van Click & Collect. Het meest worden zendingen in Engeland nog via de post verstuurd of via een koerier.

Een opkomende trend is het leveren van goederen aan zogenaamde onbemande afhaalcentra. 2,7% van de Britten maakt hiervan gebruik. 

In Nederland wordt dit laatste onder andere door de ‘de Buren’ gedaan. Voor slechts € 0,85 per dag – hangt wel af van de grootte van het kluisje maar maximaal € 1,21 - kun je een kluisje huren plus nog eens € 1 per pakket.

Nooit meer een bezorging missen bij een afhaalpunt in de buurt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel