Chipfabrikant Qualcomm profiteert van smartphone explosief

Niet alleen Google profiteert van de groei van Android smartphones. Ook het Amerikaanse Qualcomm, fabrikant van onder andere chips, ziet door te spectaculaire groei van juist dit segment de toekomst buitengewoon rooskleurig in.

Begin november maakte het Amerikaanse bedrijf met haar hoofdkantoor in San Diego haar cijfers bekend. En die waren goed, bijzonder goed. Zo steeg de omzet in vergelijking met 2011 met 28% naar een totaal van US$ 19,12 miljard. Ook de winst maakt een sprong van 20% tot US$ 6,46 miljard. Geen geringe prestatie in het huidige economisch klimaat.

Qualcomm, opgericht in1985 en genoteerd aan de Amerikaanse beurs Nasdaq, heeft ruim 21 duizend werknemers wereldwijd. In Amerika maken mobiele telefoons naast de GSM  technologie vooral ook gebruik van CDMA. Jarenlang was Qualcomm voor juist CDMA de absolute marktleider. Nu zie je dat haar Snapdragon processor veel breder wordt ingezet.

Ook het feit dat 4G/LTE een vlucht gaat nemen is goed voor Qualcomm. Ook op dit gebied lopen zij met hun chips voorop. Wellicht goede timing om in deze chipfabrikant te gaan investeren. Het aandeel sloot gisteren op US$ 62,14.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel