Check Point introduceert nieuwe mobiele beveiligingsoplossing Check Point Capsule

Check Point Software Technologies introduceert Check Point Capsule, een complete, mobiele oplossing die veiligheid biedt voor zakelijke gegevens en mobiele apparaten waar die zich ook bevinden.

Bekijk het filmpje hieronder voor visuele uitleg:

Het 2014 Check Point Mobile Security-onderzoek waarin 700 IT-professionals zijn ondervraagd, wijst uit dat meer dan de helft van de respondenten zakelijk gegevens beheert op mobiele apparaten die het eigendom zijn van werknemers zelf. Vrijwel alle (98 procent) respondenten maken zich zorgen over de impact van een mogelijk mobiel beveiligingsincident in hun organisatie en 82 procent van de beveiligingsprofessionals geeft aan dat ze verwachten dat het aantal mobiele beveiligingsincidenten zal toenemen in 2015. De enorme toename in het gebruik van mobiele apparaten binnen bedrijven blijft IT- en security-teams bezighouden, waarbij ook de complexiteit van mobiel beveiligingsbeheer en de kans op dataverlies toenemen. Check Point Capsule is de oplossing voor deze uitdagingen doordat het een complete mobiele beveiligingsoplossing biedt die veiligheid garandeert waar mobiele apparaten zich ook bevinden. 

“Check Point Capsule is een uitbreiding op onze enterprise security-oplossingen. Beveiliging van informatie, onafhankelijk van het soort apparaat of de locatie, is een must have voor elke organisatie. We zijn daarom verheugd dat we een meerlaagse mobiele oplossing kunnen bieden die echt veilig is”, aldus Dorit Dor, vice president of product bij Check Point Software Technologies. “Met Check Point Capsule beschikken organisaties altijd over gedegen beveiliging op elk apparaat en elk document.” 

Check Point Capsule is een enkele oplossing die meerlaagse beveiliging biedt, inclusief: 

Veilige toegang tot het werk: Beveilig zakelijke gegevens op mobiele apparaten, zonder dat het complete apparaat beheerd hoeft te worden. Check Point Capsule maakt een veilige werkomgeving en scheidt zakelijke data van persoonlijke data en applicaties op mobiele apparaten. Hierdoor zijn gebruikers in staat zakelijke applicaties te gebruiken via een eenvoudige user interface, met ‘one touch-toegang’ tot corporate e-mail, bestanden, mappen, contacten en agenda’s, zonder dat persoonlijke data benaderd wordt. 

Veilige zakelijke documenten: Voorkom interne en externe datalekken door beveiliging toe te voegen aan documenten. Check Point Capsule beveiligt zakelijke documenten overal. Alleen geautoriseerde gebruikers hebben toegang tot beveiligde documenten op alle apparaten. 

Beveiliging tegen bedreigingen: Breid het corporate beveiligingsbeleid uit om apparaten te beveiligen tegen bedreigingen wanneer deze zich buiten het corporate netwerk bevinden. Check Point Capsule scant al het verkeer van mobiele apparaten in de cloud en voorkomt toegang tot kwaadaardige bestanden en websites, schade door bots en andere cyberbedreigingen. Deze nieuwe beveiligingstechnologie ondersteunt diverse platformen en besturingssystemen, inclusief iOS, Andoid, Windows en MacOS. 

“Organisaties vertrouwen in toenemende mate op mobiele apparaten voor BYOD en het verbeteren van business-processen, maar de beveiliging blijft vaak achterwege. Losse oplossingen bieden wat hulp voor de IT-afdeling maar bieden geen echte enterprise-class mobiele beveiliging. Check Point Capsule is een fris alternatief dat dat gat dicht”, zegt Jon Oltsik, senior principal analyst bij de Enterprise Strategy Group. “Check Point Capsule is een van de weinige mobiele beveiligingsoplossingen die threat prevention, beveiliging op document-niveau en geavanceerde toegangscontrole bieden die risico’s kunnen afvangen tijdens het gebruik van mobiele apparaten.” 

“Check Point Capsule is een innovatieve next-generation beveiligingsoplossing die de nodige protectie biedt voor de mobiele vraagstukken van veel organisaties. Het gebruik van mobiele apparaten op corporate netwerken zal alleen maar toenemen en Check Point Capsule is een waardevolle uitbreiding op de enterprise beveiliging van Check Point voor mobiele werknemers”, besluit Dor. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel