Britse recycler Redeem neemt twee Spaanse bedrijven over

De grootste recycler van mobiele telefoons in de UK, Redeem, heeft zich versterkt met twee Spaanse bedrijven die zich vooral bezig houden met het repareren en recyclen van telefoons. Op dit moment heeft Redeem al vestigingen in 22 landen en het bedrijf verwacht dat dit aantal op korte termijn zal blijven groeien.

Redeem is in 1999 opgericht en is drie jaar geleden aan het management verkocht voor enkele miljoenen euro’s. Vorig jaar kocht Redeem nog UPR Global, dat vooral actief is in de Baltische staten. Recent nam het ook de mensen en merknaam van Envirofone over. Een bedrijf dat al enige tijd in financiële problemen was. Financiële details over hun laatste Spaanse overname zijn niet door Redeem bekend gemaakt.

95% van alle mobiele telefoons die Redeem in handen krijgt, wordt schoongemaakt, alle data van verwijderd en indien nodig gerefurbished en daarna verkocht. Slechts 5% wordt volledig gerecycled, zodat er toch geen afval in het milieu komt.

De omzet van Redeem in hun laatste boekjaar was € 43,5 miljoen en het bedrijf realiseerde een verlies van € 1,5 miljoen. Uit betrouwbare bron weten wij dat Redeem in het verleden ook naar Nederlandse bedrijven heeft gekeken, maar dat er tot nu toe slechts bij initiële besprekingen is gebleven. Maar als Redeem serieus wil uitbreiden in Europa dan kan het niet om ons land heen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel