Best Buy gaat bezuinigen en THP Nederland?

Het gaat niet goed met Best Buy in Amerika. Vandaag werd bekend dat er opnieuw mensen ontslagen gaan worden en dat het bedrijf daarnaast ook 50 winkels gaat sluiten. Begin dit jaar trok Best Buy zich helemaal terug uit Groot-Brittannië. Nadat ze Car Phone Warehouse hadden overgenomen, de eigenaar van The Phone House, besloten de Amerikanen ook een soort Media Markt-achtige winkels te open in de UK. Helaas werd dit experiment al naar enkele maanden stopgezet.

In de aankondiging staat dat 1,4% van de in totaal 1650,000 mensen die bij Best Buy werken op straat worden gezet. De meeste mensen vertrekken bij de Geek Squad. Dit zijn in-store techneuten die klanten helpen bij de meer technische vragen. Ook doen zij installatie thuis en is er een supportlijn.

Dit concept is door Best Buy ook in Nederland bij TPH geïntroduceerd. Het is nu afvragen of dit ook gevolgen gaat hebben voor deze afdeling in Nederland. Techneuten verkopen niet maar lossen op. Erg klant vriendelijk maar of het de omzet echt positief beïnvloed is altijd maar weer de vraag. Het nieuwe ‘connected store’-concept dat ook in Nederland is terug te vinden lijkt de Best Buy winkel van de toekomst te gaan worden. De Apple store kopie schijnt wel omzetverhoging te zijn.

Best Buy heeft in de US wel Best Buy mobile in de markt gezet. Dit is op haar beurt weer een kopie van het Car Phone Warehouse/The Phone house concept. Deze winkels doen het juist wel heel goed.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel