Belgische onafhankelijke telecomretailer YourCall failliet

De Belgische retailer YourCall, twee jaar geleden begonnen als een afsplitsing van The Phone House, heeft vorige maand het faillissement aangevraagd. De retailer had nog 37 zogenaamde shop-in-shops in de grotere Carrefour supermarkten. Er schijnt een grote achterstand te zijn geweest in het uitbetalen van het personeel.

YourCall balanceerde eigenlijk al van het beging van de onderneming op de rand van de afgrond. De directie hoopt wel nog op een doorstart met behulp van enkele externe investeerders. Het lijkt dat dit is gelukt want volgens de website zijn er nu nog twee winkels open.

Daarnaast kun je ook nog online bestellen.

De directie wijst naar de nieuwe Belgische telecom-wet van oktober 2012, ‘die consumenten vrijstelt van contractduur en waardoor de vergoedingen van dergelijke abonnementen een fractie zijn van wat ze vroeger waren’. Ook zou een van de belangrijkste betrokkenen zijn steun aan het bedrijf hebben ingetrokken, ‘waardoor externe investeerders afhaakten’.

Yourcall werd twee jaar geleden opgericht door een manager van The Phone House en twee externe Nederlandse investeerders. Zij kochten bij oprichting 25 vestigingen over van dat bedrijf, en een dertigtal verkooppunten in Carrefour-winkels. De rest van The Phone House kwam in handen van Belgacom.

In oktober 2013 gingen al 22 winkels dicht. Ook stapte, in ieder geval één van, de Nederlandse externe financiers toen uit het bedrijf. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel