BCC neemt de Harense Smid over en sluit 23 winkels

In juli vorig jaar ging de Harense Smid failliet. Na 88 jaar leek het dat alle 43 Nederlandse winkels definitief de deur moesten sluiten. Gelukkig was een doorstaat bij HiM Retail mogelijk. Vandaag wordt bekend dat concurrent BCC HiM overneemt voor een nog onbekend bedrag.

Met de overname versterkt BCC vooral haar positie in het zuiden van ons land Toch moet er gevreesd worden dat er nog 23 Harense Smid en It’s Electronics winkels dicht gaan als de overname op 1 februari 2015 is afgerond. 18 winkels gaan door onder de BCC vlag. BCC meldt verder dat er 30 mensen, die werkzaam zijn in de filialen die gaan sluiten, mee kunnen. De rest komt op straat te staan.

Hiermee komt een einde aan de onzekere situatie van HiM Retail. Dit lijkt een goede zet van het Franse BCC. Concurrent Media Markt gaat zich vooral op expansie op het web richten, dus meer fysieke winkels kan een goede strategisch keuze zijn. Op den duur echter zou BCC ook haar beleid moeten aanpassen. Al jaren proberen zij een stevige voet aan de grond te krijgen met wisselend succes. De laatste tijd gaat het, na forse investeringen, met de verkopen van mobiele telefoons steeds wat beter. Abonnementen blijven echter een probleem. En het wordt tijd dat BCC eindelijk eens winst in Nederland gaat maken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel