Apple verkoopt minder

Interessant nieuws vanuit de UK over de verkopen van Apple telefoons in juni. Zeker de iPhone is nog steeds het populairste toestel in Groot-Brittannië maar voor het eerst in maanden is het aantal verkochte telefoons lager dan de maand ervoor. Dit heeft ook zijn weerslag in Apple’s marktaandeel. 24,3% van alle verkochte toestellen in mei was een iPhone 4S terwijl dit in juni slechts 19.9% was. Een meer dan significante daling.

Wat veroorzaakt deze daling nu? Natuurlijk vreet het succes van de Samsung SIII aan Apple. Volgens GfK is nu al bijna 18% van alle telefoons die over de toonbank gaan in Engeland een SIII. Nog even en deze smartphone is het best verkochte toestel. Daarnaast vindt er een verzadiging plaats. De markt is klaar voor de iPhone 5 en wacht daar met spanning op.

Ook in Nederland zien wij een vergelijkbare trend. Alhoewel Samsung’s aandeel altijd al wat groter is geweest in vergelijking tot de ons omringende landen. Gaat Apple het nu moeilijk krijgen? Telebeeld denkt van niet. Verkopen zullen zonder twijfel stabiliseren maar in het najaar met de komst van de iPhone 5 wordt de schade heel simpel weer ingehaald.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel