Apple Pay: consumenten willen nog helemaal niet met mobiele telefoon betalen

Zitten consumenten wel te wachten op Apple Pay, het nieuwe contactloos betalen concept van Apple. Voorlopig wordt Pay alleen nog in Amerika uitgerold, waar Apple contracten heeft gesloten met alle grote credit cardmaatschappijen. Opmerkelijk is dat VISA en American Express voor de kosten op gaan draaien en niet de gebruiker (wellicht indirect) of de verkopende partij.

Bijna 50% van de Amerikanen is bang om hun mobiele telefoon te gebruiken bij het afrekenen, omdat zij denken dat het systeem nog niet veilig genoeg is. 37% vind het betalen met een credit card eenvoudiger en bijna één derde van de ondervraagden wist nog helemaal niet dat dit mogelijk wordt.

In Nederland worden schoorvoetend de eerste proeven met contactloos betalen gedaan onder andere op redelijk grote schaal in Leiden. De mobiele telefoon speelt hierbij nog geen rol. Er moet worden opgepast dat consumenten niet teveel in verwarring worden gebracht door al die verschillende betaalmanieren aan te bieden. Ook hier geldt: standaardiseren. Dat maakt het systeem simpeler om te begrijpen en vergroot de vraag onmiddellijk.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel