Apple en Samsung samen 55% van de markt

Gisteren zijn in New York door ABI research de kwartaalcijfers van smartphones verkopen vrijgegeven. De door Telebeeld geconstateerde trend in december 2011 zet zich voort in dit jaar.

Het totaal aantal verscheepte smartphones steeg met maar liefst 41% ten opzicht van het eerste kwartaal van 2011. In Noord Amerika en Europa is meer dan 50% van de verkochte telefoons al een smartphone. Vooral Azië en Afrika blijven nog achter maar ook in deze continenten gaat de smartphone het op korte termijn winnen van de zogenaamde feature toestellen. Immers toegang tot internet gaat explosief groeien gesteund door een hoger aantal verkochte smartphones en tablets. De internet revolutie gaat in deze gebieden meteen ook een mobiele omwenteling zijn.

Telebeeld heeft voor je de verschillende aantallen overzichtelijk op een rij gezet.

Samsung blijft verreweg de grootste in dit segment en Apple versnelt haar groei. Ook hier valt de enorme terugval van Nokia op. Hun aantal verkochte smartphones daalde met maar liefst 40%. Ook voor RIM was het eerste kwartaal buitengewoon teleurstellend met een teruggang van ruim 20%.

Nederland volgt dit beeld hoewel het aandeel van Samsung hoger is en dat van Apple substantieel lager. RIM heeft het erg moeilijk en hetzelfde geldt voor Nokia. Sony krabbelt marginaal op terwijl vooral Huawei’s aandeel explodeert. LG is zo goed als niet meer aanwezig.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel