Apple betaalt

In Australië  gaat Apple ruim $ 2.5 miljoen aan boetes betalen wegens het misleiden van iPad 3 klanten. Dit heeft alles te maken met het gebruik van de term ‘klaar voor 4G’. Helaas voor Apple is het onmogelijk om de nieuwe iPad te verbinden met de diverse 4G netwerken in Australië omdat het simpel weg niet de goede frequenties heeft.

Apple heeft hetzelfde probleem in Europa. In sommige landen wordt de 800 Mhz band gebruikt, in ander de 1800 Mhz en zelfs in een paar de 2600 Mhz. Kortom geen standaard. Daarom wordt de term ‘4G’niet meer op de Nederlandse Apple iPad productpagina gebruikt:

Het niets zeggende Cellular  in plaats van 4 G dat Apple ook in Nederland eerder gebruikte. Even verder geeft Apple meer details:

Echter er is een sprankje hoop voor Europa en Australië. Qualcomm komt op korte termijn met een nieuw 4G modem uit dat alle bekende frequenties gaat ondersteunen. Het lijkt erop dat in de volgende generatie iPads dit modem de standaard wordt. Nu maar hopen dat 4G snel en breed beschikbaar komt in Nederland.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel