Android wint nog, maar Windows Phone komt eraan

In de periode juni - augustus van dit jaar, is het marktaandeel Windows Phone naar boven de 10% gestegen in Frankrijk en Engeland. Dit blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Kantar Worldpanel naar de aandelen van de verschillende operating systemen in Europa (de vijf grote landen), Amerika en Japan.

Vooral in Groot Brittannië, waar het aandeel gestegen is naar 12%, doet Windows Phone het verrassend goed. De belangrijkste factor is het relatief grote succes van de Nokia Lumia 520 en de Lumia 620. Beide toestellen hebben een, wat de Engelse zo mooi noemen, sweet spot tussen prijs en functionaliteit.

Android heeft in Europa (Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje) een marktaandeel van ruim 70,1%. Dit aandeel staat wel onder druk van Apple's iOS en vooral Windows Phone. Samsung verliest aandeel op de Android markt. LG en Sony knabbelen met steeds meer succes aan de positie van Samsung. BlackBerry doet het veel minder goed met een aandeel van nog maar 2,4% in Europa. Op hun thuismarkt, Noord-Amerika, is dit zelfs gedaald naar een schamele 1,8%.

Ook in Nederland blijft Android verreweg het meest verkocht operating systeem. Echter ook in ons land doen Sony, HTC en LG het goed. LG timmert erg hard aan de weg en probeert nu ook in het zakelijke segment een stevige voet aan de grond te krijgen ten koste van Samsung.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel