Android komt met een nieuw snoepje in mooie verpakkingen

Google heeft Android 5.0 Lollipop aangekondigd. Het hele ontwerp van het besturingssysteem is op de schop gegaan. Zo zijn de iconen aangepast, zijn er nieuwe kleuren toegevoegd en kan Android nu beter met animaties overweg. Ook zijn er nieuwe stemcommando’s ontwikkeld, is de batterijduur verbeterd en gaat het synchroniseren van informatie beter.

In totaal zijn er ruim 5.000 nieuwe APIs in Android 5.0, waarmee software ontwikkelaars aan de slag kunnen gaan. De eerste smartphone die gaat draaien op Android 5.0 is de nieuwe Google Nexus 6, die door Motorola is gemaakt. Deze telefoon krijgt een 5,9”scherm met een resolutie van 2560 * 1440, een Snapdragon 805 processor met 3 GB werkgeheugen en een 13 MP camera. Prijs US$ 649 (€ 511).

Op hetzelfde moment komt Google ook met een nieuwe tablet de Nexus 9. HTC keert hiermee terug als tabletfabrikant, want dit Taiwanese bedrijf gaat de Nexus 9 voor Google maken. De tablet krijgt een 8,9” scherm met een Nvidia Tegra K1 processor en 16 GB opslagruimte. Dit model gaat US$ 399 (€ 314) kosten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel