Android heeft 60% marktaandeel in Europa

Het bekende onderzoeksbureau Kantar heeft vandaag interessante cijfers bekend gemaakt over de marktaandelen van de verschillende operating systems in de wereld. De cijfers onderstrepen de trends die wij de laatste maanden al zagen. Android wordt steeds populairder en vooral BlackBerry’s aandeel neemt af.

In de periode van 20 februari 2012 tot en met 13 mei 2012 is het marktaandeel van RIM in Noord-Amerika gedaald van 9,3% een jaar eerder tot slechts 5,2% in dezelfde periode in 2012. Traditioneel waren de BlackBerry verkopen in de vijf grootste Europese landen gelijk aan die van de USA. Op dit moment is Europa al twee keer zo groot als Amerika. Dat is een bijzonder slecht voorteken omdat de Amerikaanse markt altijd voorloopt op Europa. Het einde van de ellende voor RIM is nog niet in zicht.

Windows Phone 7 heeft een zeer beperkt marktaandeel van slechts 3% wereldwijd. Opmerkelijk volgens Kandar is verder de enorme groei van Huawei in Duitsland. In 2012 zijn daar al meer dan 200.000 Huawei, voor namelijk entry level, smartphones verkocht. Deze trend zullen wij zeker ook in Nederland gaan zien. Let op deze Chinese fabrikant.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel