Amerikaanse verzekeraar neemt Engelse branchegenot over

Er lijkt zich een consolidatieslag te gaan voltrekken op de mobiele telefoonverzekeringsmarkt. Vandaag maakt Assurant, een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf met een omzet van US$ 29 miljard, bekend dat het  het Britse Lifestyle Service Group (LSG) overneemt van Phones 4U, de grootste retailer in Engeland samen met Carphone Warehouse.

Phones 4U ontvangt voor LSG ruim € 126,5 miljoen. LSG had vorig jaar iets minder dan € 150 miljoen omzet en levert verzekeringsdiensten aan Engelse banken en natuurlijk ook aan klanten van Phone 4U. Het heeft ruim 8 miljoen verzekerden in de UK. Engeland is in Europa verreweg de grootste markt, omdat daar traditioneel verzekeringen vaak als verlengde garantie worden verkocht en dat werkt.

In Nederland zijn de laatste maanden ook veel verschuivingen geweest. In ons land worden verzekeringen vooral door de netwerken verkocht. T-Mobile is in zee gegaan met ACE en de Vodafone/BelCompany-combinatie gebruikt Vodafone’s eigen verzekeringsmaatschappij. KPN is altijd bijzonder lui geweest op verzekeringsgebied. Mondjesmaat bieden zijn aan hun, vooral zakelijke, klanten een verzekeringsoptie aan. Geen focus, dus ook geen succes. TPH, via hun eigen verzekering, is van alle retailers altijd het actiefst geweest. Telecombinatie is er nog niet in geslaagd een marktpositie te creëren. Het blijft lastig om in een halfzachte franchise-omgeving focus op verzekeringen af te dringen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel