Amerika volgt de wereldwijde trend

Het Amerikaans onderzoeksbureau Nielsen maakt cijfers bekend van marktaandelen van de verschillende besturingssystemen in de US. De trend is duidelijk: Android blijft groeien en groeien. In afwachting van de nieuwe iPhone stagneert de groei van Apple. Grote verliezer ook hier is BlackBerry.

Marktaandelen alle smartphones juli 2012

Wellicht interessanter is nog om te kijken hoe de marktaandelen zijn onder nieuwe gebruikers. Nielsen heeft ook onderzocht hoe de marktaandelen zich ontwikkelen onder toestellen, die de laatste drie maanden zijn aangeschaft. Het beeld is eigenlijk een versterking van de trend. Android is verreweg het grootste operating system en RIM zakt nog verder weg.

Marktaandelen nieuwe smartphones 3 maanden tot juli 2012

Verder onderzoek wijst uit dat 58% van de Amerikaanse tieners een smartphone heeft. Nielsen’s onderzoek is gedaan onder twintigduizend Amerikanen van 13 jaar en ouder. Het beeld in Nederland is waarschijnlijk niet anders. Hoewel het aandeel BlackBerry wellicht iets hoger ligt. Dit kan ook gezegd worden van het aantal smartphones onder tieners dat hier iets hoger is.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel