Aantal verkochte smartphones stijgt met 45%

Het aantal wereldwijd verkochte smartphones stijgt met 45% in vergelijking tot 12 maanden geleden, volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Strategy Analytics in hun laatste analyse van de mobiele telefoonmarkt. 60% van alle verkochte telefoons zijn nu smartphones. Het aantal feature telefoons, die over de toonbank gaan,  neemt maand na maand verder af.

In miljoen stuks

De grootste groei zie je vooral terug bij smartphones, die LTE/4G ondersteunen. Natuurlijk is Samsung nog steeds verreweg de grootste fabrikant, met een significante groei van 55% in vergelijking met een jaar geleden. Apple blijft ook groeien, hoewel 50% minder hard dan de markt en Apple verliest voor het eerst wel marktaandeel.

Frappant is de groei van twee Chinese fabrikanten Huawei en Lenovo. De derde Chinese producent, ZTE, vinden wij niet meer terug in de top 5. LG is begonnen aan een opmars. Met de recente introducties van nieuwe toestellen komt hier voorlopig nog geen eind aan.

Wie vinden wij niet terug in dit overzicht? Naast het eerder genoemde ZTE, is er ook geen plek in de top voor Nokia, BlackBerry en HTC. Nokia is de enige van dit trio die nog een kans maakt om terug te keren in de top. De andere zijn definitief afgehaakt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel