Aantal verkochte smartphones blijft sterk groeien

Dit jaar nog worden er wereldwijd meer dan 1 miljard smartphones verkocht, tenminste volgens onderzoek van CCS Insight. Volgens hen zijn op dit moment 55% van alle verkochte telefoons smartphones. In 2017 is dit percentage gestegen naar 79% en groeit de totale markt door naar 2,2 miljard. Wel groeit de markt minder hard en zeker niet meer zo explosief als in de afgelopen jaren het geval was.

Feature telefoons verkopen steeds minder goed en krijgen het erg moeilijk. Marktleiders in dit segment zijn nu nog Nokia, TCL Alcatel en Samsung, maar dit gaat verschuiven naar kleinere vooral Chinese fabrikanten. In 2017 zal het aantal verkochte feature toestellen nog een schamele 500 miljoen zijn.

Het aantal 4G/LTE-enabled toestellen groeit van 220 miljoen dit jaar naar bijna 730 miljoen in 2017. En dat is wel explosief. Hoewel Qualcomm nu nog marktleider is in dit segment, wordt hun positie aangevallen door MediaTek en in mindere mate Speadtrum. Door meer concurrentie staat de prijs van de 4G-chip onder druk en hierdoor gaan de verkopen weer omhoog, omdat toestellen goedkoper worden. En dat is goed nieuws voor de consument.

Android blijft domineren. iOS aandeel gaat achteruit, omdat Apple geen entry-level toestel op de markt gaat brengen. Tenminste als Tim Cook aan het roer van Apple blijft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel