20:20 verkocht

Eerder bracht Telebeeld al exclusief dat Brightstar (let op niet Brightstar Europe, moeder van MCC, dat net gekocht is door Tech Data) geïnteresseerd is in de koop van de derde grootste distributeur in de wereld 20:20Mobile. Deze Engelse distributeur staat al enige tijd nadrukkelijk te koop. Gisteren maakte Brightstar bekend dat zij inderdaad naar 20:20 kijken als mogelijke overname kandidaat.

Bronnen meldde dat Brightstar’s CEO Marcelo Claure vorige week al op bezoek is geweest op het hoofdkantoor van 20:20. Hun kantoor is in Crewe, dat in de buurt van Manchester en Liverpool tegen de grens met Wales ligt, en is naar verluid verre van indrukwekkend. Helaas voor 20:20 kijkt Brightstar ook naar Dataselect, in grootte de nummer twee van de UK. Vorig jaar nog werd een aankoop van Dataselect op het allerlaatste moment door Brightstar Europe (joint venture Tech Data en Brighstar) afgeblazen.

Wat wil Brightstar? Als het alleen een positie in de UK wil dan is Dataselect waarschijnlijk een veilige keuze. Hoog volume, lage marge en relatief weinig personeel. Ook bijna geen officiële autorisaties van fabrikanten. Echt een handelsonderneming.  

20:20 daar in tegen heeft meerdere kantoren in Europa en is marktleider in Spanje, UK en Scandinavië. Naast een traditionele distributietak is 20:20 zich aan ontwikkelen als een ‘value add’ distributeur met reclycling, verzekeringen en fullfilment. Gisteren werd voor dit laatste nog een langdurig contract met BT afgesloten. Het bedrijf heeft echter geen Europese strategie en faalde tot nu toe in al die landen waar geen bedrijf werd overgenomen. Voor Brightstar wel een uitstekende basis voor hun Europese expansie.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel