1 op de 4 Engelse kleuters heeft eigen mobieltje

De Engels consumenten site uSwitch heeft onderzoek laten doen naar de gemiddelde leeftijd van Britse kinderen en wanneer zij voor het eerst een mobiele telefoon krijgen. Eigenlijk met best wel een schokkende uitkomst. De gemiddelde leeftijd dat een Engels kind een telefoon krijgt is 12 jaar.  Maar meer dan 1 miljoen Engelse kleuters, jonger dan 5 jaar, bezit volgens dit onderzoek al een eigen telefoon.

Telebeeld is dit even gaan doorrekenen. Op een bevolking van 63 miljoen zijn er volgens de bevolkingsopbouwstatieken 17,4% kinderen tussen de 0 - 14 jaar in Engeland. Van deze 10,9 miljoen kinderen is ruim 35% jonger dan 5 jaar. Er zijn dus 3,8 miljoen Engels kleuters en 25% daarvan, namelijk 1 miljoen, bezit volgens het uSwitch onderzoek een eigen mobieltje. Onwaarschijnlijk!

In perspectief hebben wij dit vertaalt naar de Nederlandse situatie en dan ontstaat het volgende beeld. Bijna 300,000 kinderen jonger dan 5 jaar zou in Nederland een eigen toestel hebben en dus ook gebruiken. Nu zijn wij veel op straat en kijken geregeld om ons heen maar wij herkennen dit absoluut niet. Onderzoek dan maar met een korreltje zout nemen en wijkt Nederland zoveel van Engeland af?

Wat is er nog meer uitkomen?

  • 42% van de ouders houden mobiele uitgaven van hun kinderen (0 - 16 jaar) niet in de gaten
  • 25% heeft een pre-paid abonnement
  • 3% houdt de uitgaven van hun kinderen goed in de gaten
  • 10% van de kinderen jonger dan 16 jaar heeft een mobiele telefoon die duurder is dan het toestel van hun ouders
  • Gemiddeld geven ouders per maand € 19 uit aan de telefoonrekening van hun kinderen

Het moet niet gekker worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel