Wyless neemt m2m aanbieder aspider M2M over

Het Amerikaanse Wyless neemt ASPIDER M2M over. ASPIDER M2M levert als mobile operator dataconnectiviteit en is Europees marktleider op het gebied van machine-to-machine-oplossingen. Wyless is wereldmarktleider in M2M-oplossingen.

Directeur Michel Zwijnenberg van ASPIDER M2M ziet door de overname volop kansen: “Wij hebben alle vertrouwen in de markt van het opkomende Internet of Things (IoT). Het bedrijf dat als eerste deze markt claimt, heeft daar veel profijt van. Dankzij deze overname hebben we grote kans om die rol op te pakken. ASPIDER richt zich op core-network-oplossingen voor netwerkonafhankelijkheid, beveiliging en outsourced billing via zijn prepaid IN. Wyless heeft zich recentelijk vooral beziggehouden met de ontwikkeling van omvattende en complexe end-to-end-oplossingen rond IoT-implementaties. Wat het productaanbod betreft, passen ASPIDER en Wyless uitstekend bij elkaar. We kunnen met onze ‘Think Global, Act Local’-benadering een aanzienlijk deel van de markt innemen.”

Verstevigde positie
Dan McDuffie, CEO van Wyless, zegt over de overname: “Als we onze aanwezigheid in Groot-Brittannië en Zwitserland combineren met de dominantie van ASPIDER in de Benelux en de groei in Duitsland, verstevigen we de positie van Wyless in Europa. Bovendien vergroten we onze productportfolio en versterken we ons team met enkele fantastische mensen. Directeur Michel Zwijnenberg en zijn team bouwden binnen het moederbedrijf ASPIDER HOLDING de M2M-business uit. Dankzij de intelligent-network-oplossingen van ASPIDER kan Wyless het wereldwijde MKB een prepaid, Google-achtig model aanbieden.”

Raad van Commissarissen
ASPIDER M2M doet geen uitspraken over het overnamebedrag. Er gaan bij de overname geen arbeidsplaatsen verloren. Jan-Willem van Doorn, oprichter en directievoorzitter van ASPIDER HOLDING, treedt na de overname toe tot de Raad van Commissarissen van Wyless Holding SA in Zwitserland. Michel Zwijnenberg, directeur van ASPIDER M2M, gaat na de integratie van ASPIDER in Wyless UK bij Wyless Europe PLC een Europese executive functie vervullen.

Over ASPIDER M2M
Als mobile operator levert ASPIDER M2M wereldwijde dataconnectiviteit. Daarmee worden applicaties op locatie eenvoudig beheerd en uitgelezen. ASPIDER M2M biedt technische en operationele ondersteuning om van de M2M-implementatie een succes te maken. Wereldwijd maken meer dan 150 organisaties, waaronder grote multinationals, gebruik van ASPIDER M2M’s dienstverlening.

Over Wyless
Wyless is wereldmarktleider in end-to-end-oplossingen voor de M2M- en Internet-of-Things-markt. Wyless verzorgt een omvattend pakket van managed services: het bedrijf levert, implementeert en onderhoudt digitale oplossingen. Hun betrouwbare platform werkt nauw samen met vijftien van ‘s werelds grootste netwerkproviders.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel