Windows Phone 8.1 heeft nu meer gebruikers dan Windows Phone 8

Windows Phone 8.1 draait nu op 46,7% van alle actieve Windows smartphones en is hiermee definitief Windows 8, dat nog een aandeel van 36,8% heeft, voorbij gestreefd. Nog altijd 16,6% van de Windows-gebruikers draait op Windows Phone 7 dat nu al enkele jaren oud is. Dit blijkt uit onderzoek van Adduplex op basis van wereldwijde Windows Phone app-gebruik.

De Windows phone  markt wordt gedomineerd door Nokia of eigenlijk nu Microsoft zelf. Bijna 95% van alle actieve gebruikers hebben een Nokia/Microsoft Lumia telefoon. HTC is met 3,17% de tweede fabrikant gevolgd door Samsung met 1,15%. Microsoft rekent geen licentie-fee meer voor Windows als het smartphone niet meer dan € 200 kost in de winkel. Hierdoor is het aandeel van andere fabrikanten in een maand tijd gestegen van 0,03% naar nu 0,08%. Een kleine maar o zo belangrijke stap voor Microsoft

De best verkocht Windows Phone is en blijft de Lumia 520. Negen van de top tien toestellen zijn overigens van Nokia. Op de tiende plek staat de HTC 8S met een aandeel van net 3,5%. Dit maakt de dominantie van de Lumia helemaal duidelijk.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel