Windows-applicaties beschikbaar op alle mobiele devices met Citrix

Nu medewerkers steeds meer op mobiele devices werken, krijgen IT-afdelingen vaak het verzoek om Windows-applicaties beschikbaar te stellen op alle apparaten die in gebruik zijn - alle soorten tablets en smartphones met verschillende besturingssystemen. 

Het kan echter maanden (of soms zelfs jaren) kosten om deze apps zo te herschrijven dat ze ook geschikt zijn voor alle apparaten. Citrix introduceert daarom nu versie 7.5 van XenApp. Door een verfijning van de HDX-technologie kunnen XenApp-klanten hun Windows-applicaties gebruiken op alle mobiele devices, ook met multi-touch-besturing. 

Het voornaamste verschil met andere virtualisatie-oplossingen is dat andere aanbieders alleen complete virtuele desktops leveren. Gebruikers worden daarmee gedwongen om meerdere desktops te gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende apps die met elkaar conflicteren of die op verschillende Windows-versies draaien. Gebruikers van XenApp 7.5 krijgen een eenvoudig overzicht van de applicaties die ze tot hun beschikking hebben, ongeacht op welke versie van Windows deze draaien. 

Eén van de nieuwe mogelijkheden van versie 7.5 van XenDesktop  is dat applicatie- of desktop-workloads niet alleen kunnen worden verdeeld over virtuele infrastructuren, maar ook over private of public cloud-infrastructuren.

Daarmee worden gebruikers niet gedwongen om compleet verschillende oplossingen te gebruiken voor on-premise en cloud; XenDesktop 7.5 gebruikt dezelfde management consoles en skillsets, zonder dat gebruikers hiervoor configuration consoles of training nodig hebben. 

XenDesktop 7.5 is tevens de enige oplossing is die 'any cloud'-strategieën ondersteunt, zonder dat klanten worden gedwongen om gebruik te maken van een private cloud met gelimiteerd geografisch bereik; XenDesktop 7.5 maakt het ook mogelijk om gebruik te maken van grote public clouds. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel