WhatsApp verslaat Facebook

Uit antwoorden op onder andere de vraag 'Welke sociale media berichtenapplicatie gebruik je minstens één keer per week' blijkt dat wereldwijd WhatsApp met 44% de meest gebruikte sociale media berichtenapplicatie is. Facebook Messenger komt met 35% op de tweede plek. De grootste stijger is echter BlackBerry met BBM. Sinds oktober, toen eindelijk een BBM-versie voor Android en iOS uitkwam, is de app meer dan 20 miljoen keer op gedownload en geïnstalleerd.

BBM is vooral populair in Zuid-Afrika en Indonesië. Het onderzoek is gedaan drie weken nadat BlackBerry hun app voor meerdere platformen beschikbaar heeft gemaakt. Het aandeel BBM is nu wellicht dus nog groter. Grote verliezer is Facebook. Behalve dan in Amerika. In dat land blijft Facebook Messenger met 46% de grootste en heeft WhatApps slechts een aandeel van 35%. In China is de locale messenger WeChat de grootste. WhatsApp wordt daar bijna niet gebruikt.

Indonesiërs hebben gemiddeld twee keer zoveel 'mesaging apps' geïnstalleerd dan een Amerikaan.

Omdat gebruikers met meerdere mensen willen kunnen communiceren en dat betekent dat je apps moet gebruiken waarop je vrienden ook actief zijn. Nederland wordt niet apart genoemd in het onderzoek. Wel weten wij dat het pingen bij ons verslagen is door WhatsApp.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel