WhatsApp populair in Europa maar slaat niet aan in Amerika

Het wil maar niet lukken met WhatsApp in Amerika. Brian Acton, één van de oprichters van het bedrijf, meldt dat ‘growth in the United States  a challenge’ voor WhatsApp blijft.  Mobile messaging was in 2013 wereldwijd wel de snelst groeiende app-categorie.

In Nederland heeft 67% van alle smartphone-gebruikers een messaging-app, zoals WhatsApp of BBM, op hun telefoon geïnstalleerd. Spanje (83%)  loopt voorop en Amerika (23%), België (20%) en Frankrijk (15%) zijn in de achterhoede te vinden.

In Amerika is Facebook Messenger (22%) het populairs onder Android-gebruikers terwijl dit bij iOS Snapchat (27%) is. WhatsApp met gemiddeld 8,5% speelt nog geen rol van betekenis. Opmerkelijk is verder dat BlackBerry’s BBM totaal is weggevaagd.

Facebook, de nieuwe eigenaar van WhatsApp, heeft al verklaard dat de twee applicaties niet geïntegreerd worden. Omdat Facebook IM al zo’n hoog aandeel heeft in Amerika, kan het wel eens zo zijn dat WhatsApp haar pijlen op andere markten gaat richten. China wellicht?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel