Wereldwijde economische impact Facebook was € 196 miljard in 2014

Wereldwijd heeft Facebook ruim 1,35 miljard actieve gebruikers. Stel dat Facebook een land was, dan was Facebook het tweede grootste land ter wereld, net na China en net voor India. Maar Facebook is geen land maar een enorm sociaal netwerk. Facebook heeft Deloitte gevraagd wat nu de financiële impact van het netwerk in 2014 op de wereld economie is geweest.

En dat is niet mis. Volgens Deloitte heeft Facebook ruim 4,5 miljoen banen direct of indirect gecreëerd en had het een economische impact van US$ 227 miljard (€ 196 miljard). En dat allemaal in een jaar. Zo genereerde Facebook ruim US$ 100 miljoen (€ 86,2 miljoen) aan donaties deze zomer via de Ice Bucket Challenge. Daarnaast, en dat heeft een veel grotere impact, worden er via Facebook veel betaalde spelletjes gespeeld en wordt er veel elektronica verkocht.  

Ook is Facebook een populair platform onder start-ups. Voor relatief een kleine investering kunnen heel veel mensen eenvoudig bereikt worden. En dit zorgt voor veel nieuwe economische activiteit.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel