Volgend jaar heeft Windows Phone net zoveel apps als Android en iOS

Apps voor mobiele telefoons waren al een onderscheidende factor bij de keuze van een smartphone. Recent onderzoek wijst uit dat dit in de toekomst alleen nog maar belangrijker gaat worden. Microsoft's Joe Belfiore heeft beloofd dat de forse achterstand in het aantal beschikbare apps tussen hen en de anderen, eind 2014 dramatisch kleiner is geworden.

Op dit moment zijn er in de Windows Phone app-store meer dan 200.000 apps beschikbaar. Dat lijkt heel wat maar is nog altijd veel minder dan bij Android en iOS. Deze laatste twee hebben beide rond de 1 miljoen apps en groeien nog steeds hard.

Microsoft moet wel echt aan de bak. Het zieltogende BlackBerry heeft bijna 150.000 apps voor BB 10 beschikbaar. De software-gigant uit Redmond zit nu nog op hetzelfde niveau. Wel is een trend merkbaar. Meer en meer killer-apps, die alleen nog draaiden op iOS of Android, komen naar Windows Phone. Instagram is daar een goed voorbeeld van. Wil Microsoft slagen met Windows Phone dan moet er ook fors geïnvesteerd worden in apps. Geld geven aan fabrikanten  - Microsoft heeft Samsung US$ 1 miljard (€ 727 miljoen) geboden als de Koreanen met meer Windows telefoons komen - is niet genoeg.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel