VeliQ, MDM software, krijgt er een sterke concurrent bij

Telebeeld kon al eerder de overname van AirWatch door WMware melden. Vandaag volgt het officiële persbericht over deze deal. VeliQ, de Nederlandse mobile device management software leverancier, krijgt er een sterkere concurrent bij.

VMware, wereldwijd leider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, en AirWatch zijn definitief overeengekomen dat VMware AirWatch overneemt. AirWatch levert enterprise mobile management en beveiligingsoplossingen. VMware neemt AirWatch over voor ongeveer $1,175 miljard aan contanten en circa $365 miljoen termijnbetalingen en verondersteld geïnvesteerd vermogen. Het AirWatch team blijft rapporteren aan oprichter en chief executive officer John Marshall als onderdeel van VMware’s End-User Computing groep, geleid door Sanjay Poonen, EVP en GM. Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch, zal toezicht houden op een nieuw AirWatch bestuur dat rapporteert aan Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware.

“AirWatch biedt best-in-class, veilige enterprise mobile management aan duizenden bedrijven wereldwijd”, zegt Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware. “Met de acquisitie voegt VMware een fundamenteel element toe aan ons end-user computing-portfolio, waardoor onze klanten in staat worden gesteld om hun mobiele medewerkers snel up en running te hebben, zonder afbreuk te doen aan veiligheid.”

“Toen we begonnen met AirWatch wilden we bedrijven helpen met de mobiele explosie die op komst was. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan twee miljard smartphones en tablets, en meer dan de helft van deze apparaten komt in aanraking met een organisatie”, zegt Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch. “Door samen te werken met een bewezen innovator als VMware hebben we nu de mogelijkheid onze oplossingen aan te bieden aan een breder publiek van klanten en partners om hen te helpen met optimaliseren voor de mobiele cloud.”

AirWatch, een private onderneming met het hoofdkantoor in Atlanta, is marktleider in enterprise-oplossingen voor Mobile Device Management, Mobile Application Management en Mobile Content Management. Met meer dan 10.000 klanten wereldwijd en meer dan 1.600 medewerkers over negen wereldwijde kantoren bieden de oplossingen van AirWatch organisaties een strategisch platform voor het veilig beheren van het snel groeiend aantal mobiele apparaten en de steeds mobieler wordende arbeidskrachten. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

Door deze overname wordt de VMware End-User Computing groep uitgebreid; het aanbod van AirWatch vormt een uitgebreid aanbod van mobiele oplossingen, dat een aanvulling is op VMware’s aanbod. De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel VMware als AirWatch en de acquisitie zal naar verwachting aan het einde van Q1 2014 worden afgerond. De overname wordt gefinancierd door een combinatie van balance sheet contanten en opbrengsten van circa $1 miljard extra schuld die wordt verstrekt door EMC. VMware blijft daarnaast doorgaan met het aandeleninkoopprogramma.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel