Nederlanders veel negatiever over Apple iPhone 6 dan Samsung Galaxy S5 in de sociale media

In de sociale media – Twitter, Facebook, Blogs en de diverse fora -  wordt veel negatiever over de Apple iPhone 6 bericht, dan bijvoorbeeld over de Samsung Galaxy S5. Dit blijkt uit zogenaamde ‘big data’-onderzoek van de Noorse multinational Meltwater. In de periode juli tot en met begin januari 2015 was maar liefst 9,2% berichten waarin de Apple iPhone 6 wordt genoemd negatief, terwijl dit voor de S5 slechts 3,2% was.

12,9% van de onderzochte berichten waarin de iPhone 6 werd genoemd, was positief. Verreweg de meeste tweets en berichten waren neutraal over dit toestel.

En hoe zit het dan voor de Samsung S5? Over deze smartphone was 10,9% van de berichten positief. En dat is 2% minder dan over de Apple iPhone 6. Wel was er, zoals gemeld, een fors minder negatief sentiment. Slechts in 3,2% van de gevallen kon een bericht als negatief worden aangemerkt.

Zowel bij de iPhone 6 als bij de S5 was het overgrote deel van de berichten neutraal.

Algemene conclusies zijn uit deze gegevens moeilijk te trekken. Zo is het niet mogelijk te denken dat Apple gebruikers minder tevreden zijn met nieuwe iPhone 6. Wel heeft de stroom van negatieve berichten in de media over bijvoorbeeld ‘bendgate’ en een falend uitrol van het nieuwe iOS 8 besturingssysteem, Apple met haar lagere waardering, parten gespeeld.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel