US$ 9 miljoen extra voor VeliQ

Het Nederlandse bedrijf VeliQ, bekend van haar mobile device management software MobiDM, heeft in een tweede investeringsronde maar liefst US$ 9 miljoen binnengehaald. Dit geld heeft het bedrijf nodig om enorm snelle groei, vooral buiten Nederland, te bekostigen. 

Kijk voor het volledige persbericht hieronder:

VeliQ, de ontwikkelaar van het mobility Platform as a Service (mPaaS™), heeft een tweede investeringsronde afgesloten met 9 miljoen dollar. De investeringsronde werd geleid door Northcap en T-venture die haar investering van 2011 heeft uitgebreid. Deze extra investering maakt het voor VeliQ mogelijk de internationale verkoop- en marketingactiviteiten verder uit te bouwen met het snelgroeiende netwerk van partners. Sinds de lancering van de mPaaS-oplossing MobiDM in 2009, is de omzet van VeliQ jaar op jaar gestaag gegroeid door het toenemend aantal partners en integrators wereldwijd, waaronder: Deutsche Telecom, KPN, Portugal Telecom en Vimpelcom. Als onderdeel van de investering gaat Kim Wiencken van Northcap deelnemen aan de Board of Directors, om samen met VeliQ de internationale groei van het bedrijf te accelereren. 

 
Versnellen product- en marktontwikkeling
VeliQ heeft extra kapitaal aangetrokken om zowel de product- als marktontwikkeling te kunnen versnellen, waaronder de wereldwijde samenwerking met SAP. Het bedrijf levert met MobiDM een unieke mPaaS-oplossing, om het snelgroeiende aantal smartphones, tablets en mobiele apps binnen organisaties goed beveiligd centraal te beheren. MobiDM mPaaS maakt voor een deel gebruik van technologie van Afaria (SAP). Er werken ongeveer 100 mensen bij VeliQ, het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Een nieuw kantoor in Boston MA werd in april 2013 geopend om vandaar uit de markt in de VS te kunnen bedienen. 
 
Lange termijn strategie
"Het is onze missie om het beheren van alle mobiele apparatuur binnen bedrijven zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken", zegt Alex Bausch, oprichter en directeur van VeliQ. "Na jaren van ontwikkeling hebben wij nu een compleet mPaaS-platform dat gebaseerd is op ruimschoots bewezen technologie. Jaarlijks groeien wij ruim 100% en steeds meer telecomaanbieders en system integrators willen het MobiDM ecosysteem aan hun klanten leveren. Wij hebben uit diverse geïnteresseerde investeerders voor Northcap gekozen, vanwege hun lange termijn strategie en specialisatie in bedrijven met een grote internationale groeipotentie". 
 
Snelgroeiende mobility markt
"Bij de keuze voor een oplossing in een zeer snelgroeiende mobility markt, zoeken klanten naar marktleiders die mede richtingbepalend zijn, zegt Kim Wiencken, partner bij Northcap. "VeliQ – met hun oplossing en sterk leiderschap – heeft zichzelf al als een serieuze concurrent in deze markt gevestigd. Wij zijn er van overtuigd dat zij zich verder ontwikkelen tot één van de vooraanstaande marktleiders“.
 
Partner met marktkennis
"VeliQ is in de afgelopen jaren als organisatie volwassen geworden. Met een investeerder als Northcap halen zij niet alleen de benodigde financiering op om de ingezette snelle groei te continueren, maar krijgen zij ook een sterke partner aan hun zijde met veel marktkennis en een bewezen track-record,” aldus Jan Willem Huizingh, die vanuit het advieskantoor De Strategie Compagnie deze investering heeft begeleid.
 
Enterprise Mobility Management
MobiDM maakt het mogelijk om via een intuïtief te gebruiken webinterface alle routinematige beheertaken in vergaande mate te automatiseren ongeacht het apparaat of mobiel platform. Dat verkort de implementatietijd aanzienlijk voor deze 'Enterprise Mobililty Management' oplossing. Tevens verlaagt het zowel de kosten als de risico’s.  Voor een vast bedrag per apparaat, per maand, hoeven bedrijven niet meer zelf te investeren in software, mensen en ontwikkeling. MobiDM is een eenvoudig te gebruiken Software-as-a-Service oplossing, die binnen circa 15 minuten te implementeren is en naar behoefte en mobility strategie flexibel uit te breiden.
 
VeliQ levert MobiDM al in zo'n 60 landen, via telecomproviders en system integrators. Merendeels onder een eigen merknaam, of als onderdeel van een uitgebreider servicepakket. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel