Update: Symanctec gaat zich inderdaad splitsen

Telebeeld was de eerste die in Nederland met het bericht kwam over een mogelijke deling van Symantec. Gisteren is dit bericht officieel bevestigd. Symantec denkt door een splitsing beide divisies veel meer kans krijgen om te groeien en wellicht door derden te worden overgenomen. Daarnaast is het bedrijf niet in balans. Immers de marge op beveiligingssoftware is vele malen hoger dan op datastorage.

Wat schreven wij eerder over deze splitsing?

Het is een hype. Na eerdere berichten van HP en eBay over het splitsen van hun bedrijven, komt vandaag het bericht naar buiten dat ook Symantec overweegt het bedrijf op te delen. Eén deel blijft zich richten op de verkoop van beveiligingssoftware, het andere deel gaat verder met data storage.

Hiermee maakt Symantec de weg vrij voor een mogelijke overname. Bedrijven als HP, EMC en IBM zijn namelijk geïnteresseerd om of de data storage-tak over te nemen of juist alleen de antivirus divisie. Symantec als één bedrijf is namelijk een stuk minder aantrekkelijk.

Begin dit jaar werd de CEO van Symantec, bekend van onder andere Norton antivirus, plotseling ontslagen omdat de verkopen tegenvielen. Sinds korte tijd richt Symantec haar pijlen op de enorme smartphone- en tabletmarkt. Wereldwijd worden er meer van deze apparaten verkocht dan computers.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel