Uber concurrent Tinker, een taxi-start-up, groeit als kool

De online taxiservice Tinker (tinker.travel) heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met TUI Nederland en de Sundio group. Deze twee grote spelers in de Nederlandse reiswereld bieden voortaan voordelige taxiritten aan van en naar luchthavens via het boekingssysteem van Tinker. Daarnaast krijgen ook de online klanten van deze reisbureaus een voordelig aanbod voor taxivervoer aansluitend op hun vliegreis.

Dankzij het gebruik van algoritmes kan Tinker een taxiretour naar het vliegveld gemiddeld 50 procent goedkoper aanbieden dan reguliere taxibedrijven. Van Amsterdam naar Schiphol kan dat bijvoorbeeld al vanaf € 9,95. Voor klanten van TUI en Sundio betekent deze samenwerking dat zij een forse besparing op de kostprijs voor hun luchthavenvervoer kunnen realiseren. Bovendien voorkomt het rompslomp voor de reiziger, zoals vertraging met het openbaar vervoer of halen en brengen door familieleden.

Jurre van der Mark, Sales director bij Tinker: “Hiermee vergroten we de klantbeleving en de service voor de reiswereld. Daarnaast laat Tinker zien dat het mogelijk is, om binnen de huidige kaders van wet- en regelgeving op basis van de bestaande capaciteit, efficiency door te kunnen voeren. Door vroeg te boeken kan Tinker zijn routes slim inplannen en dat kostenvoordeel geven we weer terug aan onze reizigers.”

Marktleiderschap

TUI Nederland, bekend van o.a. Arke en Holland International, en de Sundio group, welke o.a. Sunweb en Jiba als merken voert, zijn goed voor respectievelijk 1,5 miljoen en 1,2 miljoen vakanties per jaar. Tinker verwacht minimaal 10% van het vervoer naar luchthavens van Tui en Sundio op zich te mogen nemen. Een totaal van 540.000 ritten. Deze samenwerking volgt op een eerdere vergelijkbare partnership met D-reizen.

Inmiddels heeft Tinker al ruim 90.000 passagiers vervoerd en verwacht dit jaar ruim de 150.000 te passeren. Dankzij de nieuwe partners en de toenemende zelfstandig geboekte ritten verwacht de taxi-startup in 2015 600.000 passagiers van dienst te kunnen zijn. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel