TVH Group stapt over op MobileIron

In 2011 heeft de in België gevestigde TVH Group, marktleider op het gebied van vervangende onderdelen en accessoires voor materiaalgebruik, industriële apparatuur en landbouwmachines, een grootschalig, bedrijfsbreed initiatief gelanceerd gericht op de mobiele apparatuur van de onderneming. In het kader van het programma 'TVH gaat mobiel' werd een langetermijnstrategie ontwikkeld voor het beheer van mobiele apparaten door de onderneming. Zo konden werknemers bijvoorbeeld een keuze maken uit verschillende apparaten. TVH besloot om geen BlackBerry's meer te gebruiken en stapte over op iOS- en Android-apparaten. Verder richtte het bedrijf een Bring Your Own Device-programma (BYOD) op. Tegenwoordig beveiligt en beheert TVH honderden iOS- en Android-apparaten, evenals op maat gemaakte en externe mobiele apps op het MobileIron-platform. 

"Al vroeg zagen we dat we een krachtige partner nodig hadden om onze agressieve doelstellingen op het gebied van mobiliteit te realiseren. We zochten een oplossing waarmee we niet alleen onze apparaten konden beheren, maar waarmee we ook applicaties en content konden beveiligen," aldus Kalman Tiboldi, Chief Business Innovation Officer bij TVH. "Het was al snel duidelijk dat MobileIron en reseller MOBCO echt wisten hoe bedrijven met mobiele oplossingen succesvol kunnen zijn."

Met MobileIron heeft TVH een succesvol Bring Your Own Device-programma (BYOD) opgezet waarmee gegevensbeveiliging en de tevredenheid van werknemers beide worden geoptimaliseerd. Verder heeft TVH een appstore voor het bedrijf opgebouwd, zodat medewerkers meteen toegang hebben tot productiviteitsapps. Ten slotte is het proces geautomatiseerd waarbij werknemers over het juiste toegangsniveau beschikken tot mobiele netwerken.

BYOD leidt tot veilige productiviteit 

TVH maakt gebruik van MobileIron voor het implementeren van een BYOD-programma waarbij werknemers hun eigen mobiele apparaten konden kiezen. Dit leidde tot optimale productiviteit en tevredenheid. Verder zorgde deze benadering voor veilige bedrijfsgegevens en lagere IT-kosten. Als vandaag een werknemer zich aanmeldt voor het programma, maakt het systeem automatisch een functiegebaseerd beveiligingsprofiel waarmee apparaten veilig worden gehouden. 

"Het maakt niet uit of apparaten door het bedrijf worden verstrekt of door de medewerker worden gekocht, met MobileIron worden onze gegevens in de ether en op de apparaten veilig gehouden," aldus Tiboldi. "De op containers gebaseerde versleuteling zorgt ervoor dat bewaarde gegevens niet in handen kunnen vallen van de verkeerde mensen als een toestel wordt gestolen of als een medewerker een toestel kwijtraakt."

Werken waar je maar wilt met TVH
TVH werkt nu aan het verbeteren van de productiviteit van werknemers met behulp van een uitgebreid aantal op maat gemaakte en externe apps. De apps in de appstore van het bedrijf worden mogelijk gemaakt door MobileIron Apps@Work. Werknemers kunnen in een handomdraai apps downloaden voor e-mail, hun agenda, samenwerking en functiespecifieke taken.

Met één op maat gemaakte app kunnen de servicetechnici van TVH hun dagelijkse activiteiten bijhouden. Hierdoor ziet het bedrijf in realtime welke producten en diensten worden geleverd aan zijn klanten. TVH, gesteund door zijn vroege succes in op maat gemaakte apps, is van plan om de ontwikkeling van HTML5-apps een impuls te geven. Deze kunnen op meerdere mobiele platforms worden ingezet.

"Voor ongeveer 85% van onze dagelijkse activiteiten als bedrijf maken we gebruik van internet. Het ontwikkelen van meer mobiele apps is dus een topprioriteit voor ons," aldus Tiboldi. "MobileIron ondersteunt onze appstrategie door ons een technologisch fundament te bieden voor een veilige zakelijke appstore, waarmee we automatisch apps kunnen verzenden naar onze medewerkers."

Cisco ISE zorgt voor veilige verbindingen 
Medewerkers en gasten verbinden hun mobiele apparaten steeds meer met het netwerk van TVH. Het bedrijf rekent erop dat zijn gegevens worden beschermd. De implementatie van de Cisco Identity Services Engine (ISE) is geïntegreerd in MobileIron en herkent de apparaten van de medewerkers, waarna het de juiste netwerkbevoegdheden toekent. TVH is van plan om zijn VPN-verbindingen te vervangen door MobileIron AppConnect, zodat zijn werknemers en partners probleemloos over veilige mobiele toegang beschikken.

"Het is een mobiele wereld die zich snel ontwikkelt. Wij proberen de concurrentie voor te blijven," aldus Tiboldi. "MobileIron levert uitstekende waarde door ons controle te geven over alle mobiele oplossingen in onze internationale omgeving."

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel