Speedwatch helpt boetes te voorkomen

Geen land ter wereld heeft zoveel flistpalen als de UK. Maar liefst  5,127 vaste camera’s staan over het hele land klaar om snelheidsovertreder op de gevoelige plaat vast te leggen. Natuurlijk zijn er ook heel veel mobiele snelheidscontroles net zoals bijvoorbeeld in Nederland. Ga je op vakantie naar Engeland: je bent gewaarschuwd.

Het is daarom ook niet gek dat de beste flits-applicatie die op dit moment beschikbaar is uit Engeland komt. Telebeeld heeft tijdens een kort bezoek aan de Groot-Brittannië, heeft zo’n iPhone applicatie getest. Speedwatch is in Engeland nu al enkele jaren op de markt en bijzonder populair.

Om een toepassing goed te laten werken is een betrouwbare database nodig van camera’s. Belangrijk is dat de exacte locatie en het soort camera hierin is opgenomen. Zo zijn er snelheidscamera’s maar ook bij stoplichten kunnen camera’s staan. Zelfs zijn er plaatsen waar gecombineerde flitspalen staan. Daarnaast is het cruciaal dat de maximum snelheid ter plekken bekend is. Combineer deze database met je GPS locatie op je iPhone en je hebt een perfecte combinatie. Het toestel weet precies waar je bent en hoe hard je rijdt en de database doet de rest. Simpel maar effectief.

Natuurlijk heb je niet alleen vaste camera’s maar ook zijn er mobiele teams actief. Speedwatch vult de database real-time aan met door de politie gegeven informatie en zogenaamde ‘community alerts’. Kom je een mobiele post tegen dan is één druk op je iPhone genoeg om de exacte locatie toe te voegen aan de database. Hierdoor worden andere gebruikers ook gewaarschuwd. Hoe meer mensen deze software gebruiken hoe betrouwbaarder de informatie.

Daarnaast heeft Speedwatch een team van experts in huis die dagelijks in Europa rondrijden om de diverse vaste locaties persoonlijk te controleren en de database aan te vullen. Een echte aanrader Speedwatch.

Binnenkort ook verkrijgbaar in de Benelux

Helaas op dit moment nog niet verkrijgbaar via de Nederlandse App store. Navraag bij Cyclops, het bedrijf achter Speedwatch, heeft geleerd dat er op korte termijn ook een Benelux versie beschikbaar komt. Verder goed nieuws is dat vlak daarna er ook een Android en Windows OS versie op de markt komt.

De redactie

Wil je zien hoe Speedwatch in de praktijk werkt? Kijk hieronder voor een videofragment:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel