Sophos levert meest volledige beveiliging voor Android-apparaten

 

Sophos, onlangs nog door Forrester uitgeroepen als marktleider op het gebied van Enterprise Mobility Management (EMM), maakte gisteren bekend dat het met onmiddellijke ingang extra beveiligings- en apparaatbeheerfuncties voor het mobiele platform Android beschikbaar heeft. Deze oplossingen, die eenvoudig te implementeren maar toch krachtig zijn, bieden mobiele beveiliging voor bedrijven van welke omvang dan ook. IT-afdelingen kunnen medewerkers voortaan met een gerust hart toestaan om volop te profiteren van alles wat het Android-platform te bieden heeft, zonder dat gevoelige data gevaar loopt. 

Volgens Nielsen zijn mobiele mobiele gebruikers per maand inmiddels 30 uur meer met hun mobiele apparaat bezig dan met hun laptop, iets wat cybercriminelen ook niet is ontgaan. Alleen al sinds begin 2014 heeft SophosLabs meer dan 1 miljoen nieuwe, unieke gevallen van Android-malware en potentieel ongewenste applicaties (PUA’s) geïdentificeerd. Gedurende de afgelopen twee jaar is Android-malware met 1800 procent toegenomen, waarmee het met voorsprong het snelst groeiende aanvalsgebied is. Naar schatting zullen dit jaar 2 miljard mobiele telefoons en tablets worden verkocht, waarvan 85% Android-apparaten. Van de apps voor die apparaten zakt 75% voor een basale veiligheidstest. Aangezien een mix van apparaten van de zaak en privé-apparaten gebruikt wordt om overal en altijd zaken te kunnen doen, hebben organisaties duidelijk behoefte aan een completere aanpak van mobiele beveiliging. En dat is het moment waarop Sophos ten tonele verschijnt. 

Sophos levert volledige Android-bescherming
Sophos Cloud beschikt nu over Android-ondersteuning en hanteert daarvoor een centraal, gehost bedieningspaneel voor het beheer van zowel desktops als mobiele apparaten. Dankzij de vereenvoudigde aanpak, waarbij de gebruiker centraal staat, blijft bedrijfsinformatie veilig met behulp van mobiliteitsbeheerfuncties, zoals vergrendelen op afstand, wissen op afstand, wachtwoord reset, diefstalbeveiliging, wifi-configuratie en hulp bij het instellen van Microsoft Exchange. Bovendien beschikt het Android-platform dankzij Sophos Mobile Security nu over een krachtige nieuwe antivirusmodule en webbeschermingstechnologie. Zonder de prestaties van het apparaat negatief te beïnvloeden of de batterij te belasten, levert deze krachtige module volledige bescherming tegen malware. Sophos scoorde dan ook een perfecte 100 procent bij de Android-malwaredetectietest in de recente AV-Test. 

Sophos is de enige leverancier van Enterprise Mobility Management die ingebouwde antivirus functionaliteit biedt waarvoor geen software van derden nodig is. Ook levert Sophos als enige een mobiele beveiligingsoplossing die centraal beheerd wordt, gebaseerd is op de cloud en bovendien compatibel is met Windows, Mac, iOS en nu dus ook Android. Daardoor kunnen bedrijven, ongeacht hun omvang, eenvoudig profiteren van volledige beveiliging. 

Bovendien kondigde Sophos gisteren de nieuwe Sophos Anti-Malware SDK for Android aan, die beschikt over de kern van de antivirusmodule van Sophos. Hiermee kunnen telecomproviders en andere IT-leveranciers antimalware technologie voor Android integreren in hun eigen mobiele aanbod. 

Aangezien een groeiend aantal virussen en voorbeelden van malware via mobiele apparaten het bedrijfsnetwerk binnendringt, is het belangrijker dan ooit om Android beheer- en beveiligingstechnologie in te zetten en zo te zorgen dat gevoelige bedrijfsgegevens niet in verkeerde handen vallen. 

“Dankzij de mobiele beveiligingstechnologie van Sophos blijven we veilig en gevrijwaard van dataverlies en onverwachte kosten, en dat zonder dat dit de prestaties van de medewerkers negatief beïnvloedt", aldus Josh Moore, netwerkspecialist bij FF Thompson Hospital. “Met Sophos krijgen we niet alleen bescherming, maar ook functionaliteit.”

“Met Sophos hebben we meer grip op allerlei mobiele apparaten, inclusief de Android-apparaten die we gebruiken”, meent David Bridgman, IT Security Manager bij Northcentral University. “Bij de nieuwste release is het meest opvallende voordeel – naast de verhoogde beveiliging – dat onze gebruikers geen verschil ervaren.” 

“Meer dan de helft van alle mobiele apps zakt voor een elementair beveiligingsexamen en dit ontnuchterende cijfer wordt alleen nog maar hoger”, aldus Dan Schiappa, Senior Vice President & General Manager van de End User Protection Group van Sophos. “De risico's nemen met de dag toe en wij zijn er trots op dat we bedrijven de meest complete bescherming bieden om hun vertrouwelijke gegevens uit de verkeerde handen te houden.”

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel