SkyDrive wordt OneDrive

Vandaag kondigt  Microsoft de wereldwijde beschikbaarheid van OneDrive aan, voorheen bekend als SkyDrive. Deze verandering zit niet enkel in de naam, OneDrive zal ook een aantal interessante updates bevatten.

Real-time samenwerken in één document: Het is nu mogelijk om samen met anderen op hetzelfde moment in Word-, Excel- en PowerPoint-documenten te werken en de bewerkingen te zien terwijl ze uitgevoerd worden. Je hoeft dus niet tussentijds te updaten om veranderingen te zien. Op deze manier ben je er zeker van dat je altijd de laatste versie hebt. 

Video’s makkelijker bekijken en delen: het delen van video’s wordt een stuk eenvoudiger met OneDrive door de beschikbaarheid van video transcodering. Hierdoor is het kijken en delen van video’s net zo makkelijk als bij foto’s. Transcoding past de kwaliteit van de video automatisch aan op de beschikbare internetsnelheid. Hierdoor bekijk je altijd de beste kwaliteit video’s die jouw connectie ondersteunt.

Automatische camera back-up voor Android: De automatische camera back-up is nu ook beschikbaar voor Android-apparaten (was reeds beschikbaar voor Windows Phone en iOS). Hierdoor worden de foto's en video’s de je maakt met je Android toestel automatisch opgeslagen in OneDrive en kun je ze synchroniseren met al je apparaten.

Cloud prullenbak en versiegeschiedenis: Om al je werk te beschermen is OneDrive vanaf nu ook uitgerust met versiegeschiedenis en een cloud prullenbak.

Nieuwe opties om opslagruimte te verdienen of te kopen: met OneDrive heb je nu ook de mogelijkheid om te betalen voor extra opslag op een maandelijkse basis. Plus, klanten die vrienden doorverwijzen ontvangen tot 5 GB aan vrije opslag (in stappen van 500 MB) voor elke vriend die een uitnodiging voor OneDrive accepteert. Je kunt nu ook 3 GB extra aan vrije opslag ontvangen voor het gebruik van de back-upfunctie van de camera op je telefoon.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel